Bojím sa že som chora

Príspevok v téme: Bojím sa že som chora
Kuka

Bojím sa že som vážne chorá ,že zomriem a pod.mam teraz momentálne zdr.problemy typu zavrate ,bolesť hlavy ako migréna a pod.chodim po lekároch zatiaľ mám všetky výsledky ok ,krvné testy aj CT hlavy a pod.ja si namyslam že čo ak mám sklerózu multiplex a neurologická má zle vyšetrila a pod.mali ste niekto také stavy?Ako si pomôcť aby sa mi zlepšilo zmýšľanie .mám dve malé deti a len prežívam z dna na deň .

marioneta

/ahjajjaj/ suhlasim, na mr vacsinou vidiet lezie, len niekedy je mozne, ze tie lezie vyzeraju ako sm, ale nakoniec to nemusi byt

ahjajjaj

pokiaľ by si mala sklerózu multiplex, na CT to nezvykne byť vidieť. Aby si to zistila, potrebuješ vyšetrenie MR mozgu. V podstate aj tie migrény by mohli byť indikáciou, aby Ťa tam neurológ mohol poslať. Keď Ťa nepošle, existuje možnosť, že si vyšetrenie uhradíš sama. Ak tam nebudeš mať na mozgu zápalové lézie, bude treba sa pozrieť aj na tú krčnú chrbticu. Ak by tam bol nejaký nález, odporúčam ísť s tým na rehabilitáciu. Problémy krčnej chrbtice vedia narobiť dosť veľa zla, a časté migrény a krčná chrbtica môžu riadne zatočiť aj so psychikou.

ahjajjaj

pri migréne Ťa bolieva ktorá časť hlavy? Je Ti lepšie, keď si pritom ľahneš? Ako často mávaš migrénu? Je niečo, čo keď robíš, tak jej vieš zabrániť? Napr: ľahnúť si skôr, viac oddychovať, byť na čerstvom vzduchu a pod?
Skús si urobiť test na depresiu: deprese.euzona.cz
Výsledky sú dosť rukolapné, pokiaľ Ti tu vyjde pozitívny výsledok, obráť sa čo najskôr k lekárovi, aby si sa zbytočne netrápila.

dedok

Kuka ,bolesť hlavy ako migréna a pod.je pravdepodobne od krčnej chrbtice dajte si pozrieť celú chrbticu a malo by to byť v poriadku poprípade mi napíšte na jav@atlas.sk vysvetlím ako dalej postupovať

Mercury

Sú to úzkosti a obsedantne ,hypochondricke myšlienky .Ak si s tým nevieš rady ,obmedzuje ťa to v živote a trvá to dlho vyhľadaj psychiatra ,neboj sa antidepresív , pomôžu ti

Kuka

Na mr som nebola ,len na CT ,a vraj to na CT neje vidno pokiaľ viem .....či by bolo aj na CT vidieť nejaké zmeny?

biatlonistka7

Keby si mala SM tak už na MR by sa našli nejaké lézie. Ale pre potvrdenie sa zvykne robiť lumbálna punkcia.

MrkvovyDzus

Kuka:

Ahoj, ako približne vyzerá tvoj denný režim? A aká je tvoja strava, koľko tekutín denne vypiješ? Prežívaš nejaké ťažkosti?

Ak ti môžem dať odporučenie v oblasti lekárov, tak hľadaj pomoc u tých, ktorí robia skutočnú medicínu, môže to byť i pomocou prírodných liečiv - byliniek, nie len tých umelých, nazvem ich tak. Pozor však na "bylinkárov", ktorí sa zaoberajú čakrami, kyvadlom, používajú rôzne vedecky neseriózne prístroje atď, homeopatov, akupunktúru, ako ti tu dole pani odporúča, atď... sú to nebezpečné veci.
Opäť zdôrazňujem pojem skutočná medicína, v prípade potreby hľadať tam.

Prajem ti skoré uzdravenie.