Pitiriáza

Príspevok v téme: Pitiriáza
Autumnleaves

Ahojte, viem bohužiaľ veĺmi dobre, čo je táto choroba, no tento rok mi ostali fľaky na takej veľkej časti tela, že moja Dr. mi vravela, že to ešte nezažila. Väčšinou ju majú mladí do 25r., ja som tesne po 30, urobilo sa mi to zo zníženej imunity a stresu ---neverím, že nie. Pani doktorka mi povedala, že to je hlavne vlhkým prostredím v lete. Má pravdu a rešpektujem ju, nosím balnu, čatso periem, atď, podľa jej rád. No stále mi to nedá- ja viem , že som sa klepala stresom kvôli tomu, že mám insomniu a aj v lete som bežne spávala 2 hodiny denne. Masaker, určite to mám aj z toho :( Do toho mám potravinové alergie. Pomocou mastičiek som sa zbavila neviemčoho --- tie biele fľaky pigmentu na mne vidno, lebo som bola opálená, a vidno ich dosť. Nemám mikrospop tak neviem, či sa mi tá pliaga mikroorganizmová nevráti. Nákazlivé to nie je, no znižuje mi to sebavedomie, ľudia sa ma na fľaky pýtajú :((( Obmedzujem aj cukor, lebo ten podporuje huby a plesne v tele, čo mám ešte skúsiť ???? Som zúfalá, mám insomniu, problém s histamínom, prísnu diétu a fľaky mi hrozia podľa Dr. aj do konca života, lebo u mňa je ich omnoho viac ako u iných pacientov. aj ja chcem byť zdravá, veď zdravie je priorita. A chcem aj dobre vyzerať (hoci zdravie je priorita, no toto je vada krásy z choroby). Ďakujem.

Almarinos

Mozem z vlastnej skusenosti s touto chorobou potvrdit, ze je to z nespavosti,- v prvom rade z nespavosti opakujem a s tym suvisi stres. Skor si myslim ze je to tak, ze clovek je v strese a nasledkom tohonsa dajme tomu boji ze pride o peniaze. Tak nastupi na nocne zmeny aby zarobil viac penazi. Cize ja som prestal tahat 12-ky v noci (a to som ich nemal vela, mozno 3 za sebou) za sebou a pytiriasis rosea zmizla aj ked stres som zazival aj potom, avsak choroba sa nevratila.
MOJA RADA JE PRESTAN ROBIT NOCNE ZMENY A PORIADNE SA VYSPI A ZMIZNE AJ CHOROBA. Tiez som tuto info ze je to aj z nespavisti cital niekde davno na nejakej lekarskej stranke, aj ked sa uvadza, ze nie je presna pricina choroby identifikovana.