JOGA alebo PILATES, alebo nieco podobne na chrbticu

Príspevok v téme: JOGA alebo PILATES, alebo nieco podobne na chrbticu
LaurinkaB

Ahojte

chcela som sa opytat, mam silne bolesti chrbta, najma bedrova a krcna chrbtica, chcela by som chodit na kvalitne cvicenia jogy v Bratislave. Vedel by mi niekto dat tip? najlepsie niekde v centre mesta alebo v petrzalke vo vecernych hodinach alebo cez vikendy. Naozaj mam zaujem, len najst dobreho cvicitela je vazne umenie :(

dakujem za vsetky tipy

LaurinkaB

Dakujem Lencok1

pozdrav slnku poznam.. asi ho teda zacnem cvicit, nech sa mi chrbtica pouvolnuje. Nemala som ziaden uraz a viem, ze to asi bude psychikou. Neviem ako si na tu psychiku mam pomoct, ale aspon tou jogou zacnem.

Pekny den

lencok1

ak si nemala nejaky uraz, tak bolesti krcnej chrbtice su sposobene hlavne nahromadenym stretsom a uzkostou, napatym svalstvom...joga ti prinasa fyzicke ako aj psychicke uvolnenie, joga je o dusevnej rovnovahe, ktora sa potom prejavi aj na fyzicne...naucis sa spravne dychat a narabat so svojim telom

lencok1

ahoj laurinka, ja ti sice neporadim len ti chcem povedat ze si sa spravne rozhodla, ja som mala silne bolesti krcnej chrbtice a zacala som chodit na jogu,naucila som sa cviky a teraz kazde rano doma cvicim pozdrav slnku, a vazne po pol roku cvicenia sa mi neuveritelne zlepsuje stav mojej chrbtice, vrelo ti jogu odporucam a prajem ti aby si nasla super cvicitelku, a skus sa rano prinutit zacvicit si pri otvorenom okne pozdrav slnku, to je taka kratka zostava, aspon 5x, krasne sa ponatahujes, uvolnia sa ti vsetky svaly a s usmevom na tvari privitas novy den:)

LaurinkaB

ahoj 1

dakujem, pozriem na toho pilatesa... chcem chodit na cvicenie, nie si spravit kurz cvicitelstva. Ja sa poznam, doma sa cvicit neprinutim :(

1

súhlasím s Tebou :-). Chodila som na JOGU, kde si cvičiteľka čítala s "ťahačíka". Nič som z toho nemala, práve v peniaženke menej.
Teraz ma veľmi oslovilo cvičenie Pilates a som rozhodnutá si urobiť i kurz cvičiteľky, či inštruktorky, alebo ako sa tomu povie.
doma sa snažím dostať do toho naplno. Som z východu a preto nemám prehľad o BA, skús sa poinformovať, kde si robila cvičiteľka kurz, u koho a podobne. Nájdi si stranky : pilates.sk, alebo pilates.cz.
Len sa spýtam, či vieš o čom sú Tvoje bolesti? Máš to vyšetrené? hmm.....
Držím palce
1