Srdce versus rozum

Príspevok v téme: Srdce versus rozum
Sugardady

Je tu niekto, kto mal dlhdoby niekolkorocny vztah alebo manzelstvo, ktore bolo celkom fajn a zrazu natrafil na niekoho, ale tak, ze ste sa do seba na prvy pohlad, prvy usmev, prvu vetu doslova do seba zblaznili? Ze to bolo akoby z rozpravky, nikdy predtym ste nic take nezazili ani zdaleka.
Ihned ste citili, ze patrite k sebe, a tak ste opustili svoj dlhorocny vztah a zacali ste spolu zit - ak ano, ako ste dopadli?
Je dobre pocuvnut srdce, najma ak si uvedomujete, ze to nie je iba o sexe alebo o tom takom prvotnom poblazneni alebo nie?
Nechcem teoreticke uvahy, ale realne skusenosti ak ste to niekto zazili...

amalias

No ved prave, zaciatku su zakazdym to najkrajsie. Cize netreba sa tym nechat nejak obalamutit. A isto aj pouzivat ten rozum treba v takychto veciach. Ako sa hovori, nie je vsetko zlato, co sa blysti.

veronika89_8

Mne sa to stalo este ked som bola ovela ovela mladsia, tiez dlhorocny vztah a zrazu prisiel niekto a myslela som si presne ze toto je on, no zial dopadlo to najhorsie ako mohlo pretoze tento novy mal frajerku a tej zahybal, takze vsetky zucastnene vztahy sa rozpadli. Ktovie ake by to bolo keby sa to nestalo.

In blossom

Ja som sice slobodna, nebola som este vydata. Ale za svoj doterajsi zivot som zazila uz 2 takych muzov, pri ktorych som si myslela, ze to je ten pravy a blabla. Aj pri tom jednom, aj pri tom druhom. Takze ano, je to asi o tom, ze zalubeny clovek ma ruzove okuliare a proste nechce vidiet realitu. V realite je podla mna dolezite, aby ludia mali rovnake hodnoty a podobne zaujmy. Aby sa zhodli v dolezitych veciach a drzali spolu za kazdych okolnosti. Zalubenie a ocarenie sa moze v zivote vyskytnut viackrat pri viacerych ludoch. Ano, nepaci sa mi to a idealne by bolo, keby sa clovek zalubil tak naozaj len raz a s tym clovekom aj ostal a bolo by to idealne. Ale nezijeme v idealnom svete. Treba to postavit na inych hodnotach, trvalych.

Co ovsem neznamena, ze stale nedufam, ze raz toho praveho predsa len stretnem :D

ahjajjaj

môj manžel zažil niečo také. Rozhodol sa napokon, že sa nerozvedie. Ja som sa snažila zlepšiť vzájomnú komunikáciu a naučila som sa, že materská dovolenka neznamená tepláky, ale kostým aj na pieskovisko s deťmi, make up, kozmetičku a kaderníčku. Snažila som sa byť chápavá manželka a veľa veľa komunikovať o všetkom možnom. Manžel sa rozhodol pre mňa s tým, že nás dvoch toho spája viac, ako jeho s tou ženou. Aj tam mal pocit, že sú si súdení, že sa navzájom absolútne našli... ale potom prišiel praktický život, kde to až tak nefungovalo ako si myslel.
Zamilovaný človek vníma všetko cez ružové okuliare. Ale časom zamilovanie vyprchá a prídu na rad ozajstné priority a hodnoty v živote.
Podľa môjho názoru nemožno budovať šťastie na nešťastí niekoho iného.
Počula som o mnohých podobných prípadoch, väčšinou to nedopadlo podľa predstáv.

blueberryNN

Podla tvojej prezyvky to tipujem na krizu stredneho veku. Nebudes prvy ani posledny, co si zruinuje inak pekny zivot kvoli strachu z odchadzajuceho vlaku.