Čaute. Včera som počas prechadzky v prírode natrafil na líšku ktorá ma však uvidela tiež a ostala stáť.Keď som sa od nej snažil odísť začala ma nasledovať a vôbec sa nebála. Z dohľadu som ju stratil až potom keď som smerom ku nej hodil kúsok jedla ktoré som so sebou mal. Kontaktu s ňou sa mi našťastie podarilo vyhnúť a najmenšia vzdialenosť na akú sa ku mne priblížila bola asi 6-8m.Asi pol kilometra späť od miesta stretu som si na zem do snehu položil tašku. Medzitým som si o niečo zaškrabol ľavú ruku kde som si spôsobil veľmi malé krvácajúce poranenie ktoré mi kvôli zime neprestávalo krvácať. Keď som sa však lepšie pozrel kde som si tú tasku(v ktorej som mal vodu a nejaké jedlo) položil uvidel som v snehu liščie stopy a presne na jednej stope bola položená. Spodok tasky som naschval nechytal ale jej vrch mi však vietor oprel tiež o sneh blizko tych liščich stôp. Teraz po čase mám veľké obavy či som si pri manipulácii s tou taškou do seba nemohol zaviesť nejaký vírus besnoty. Prosím napíšte mi svoj názor lebo ma to fakt psychicky ničí. Ešte raz podotýkam že so žiadnym zvieraťom som do kontaktu neprišiel.A preto s tým k doktorke ani neplánujem ist lebo by som sa citil veľmi trápne že kvôli čomu som tam prišiel. Vopred Vám ďakujem za odpovede.
Mohol som sa nakaziť besnotou ?!
Ďakujem Vám za odpovede. No, ale teraz ozaj neviem...
Podla mna ti nic nie je, ale pre pokoj duse chod k lekarovi a budu ti pichat vakciny proti besnote. Lepsie takto, ako si najblizsie roky namyslat rozne priznaky besnoty.
podla mna si mal byt uz davno u lekara
Na Slovensku uz dlhe roky nie je besnota. Pravidelne kazdy rok rozhadzuju v lesoch kde sa vyskytuju lisky maso s ockovacou latkou a vdaka tomu u nas neeviduju ziadne nakazene zvierata. A keby ta liska aj bola besna, takymto sposobom sa nakazit neda. Skor to bola liska, ktoru mozno niekto krmil a preto sa ludi nebala.
Mas nejake priznaky?
Tak ono sa to prave siri slinami zvierat, ak pridu do styku s poranenim…