Zdravím, rád by som sa spýtal aké dostupné lieky máme na slovensku prípadne v česku na vychytávanie žlčových solí alebo kyselín?? Ako sa u nás lieči takzvaný "žlčový reflux" alebo reflux dvanastnika ?? Pretože v minulosti tu boli dostupné lieky s aktívnou zložkou Sucralfate (sukralfát) alebo cholestyramín (kolestyramín) v zahraničí (mimo CZ a SVK) stále dostupné na lekársky predpis. Tunak som nenašiel absolutne nič, kedže trpím žlčovým refluxom a spôsobuje to vela rôznych tažkosti ktoré mi zabranujú dať sa dokopy tak by som rád vedel aká je alternatíva ?? Skúšal som rôzne vlakniny, potraviny ktoré by tu žlč vedeli nejak nasiaknúť ale to fakt nefunguje... maximálne na par minút a potom to cítim znova. Dokoca mám pocit že tunak sa snaď ani žlčový reflux nelieči hlavná vec že v odbornej literatúre existuje termín chronická gastritída chemického pôvodu (spôsobená žlčou) preto nerozumiem prečo sa za A - u nás toto vôbec nelieči alebo nebere ako symptom ktorý treba riešit. alebo za B - lieči ale nič čo funguje tu snaď ani není.
Pozrel som si prehlad dostupných liekov a nič s týmito zložkami tu není... aktívne uhlie, psyllium a podobné veci som dávno vyskúšal a nema to žiadný alebo minimálny učinok. Treba pochopit že žlč není voda, a kedže voda je polárna látka tak odpudzuje nepolárne látky, čo žlč pravdepodobne bude, takže ak si dám psyllium a vypijem ho s vodou tak sa naviaže na vodu a na žlč nie. Budem rád ak sa tu niekto vyjadrí, rád by som si tie lieky zohnal zo zahraničia ale to asi nepojde tak lahko... Ďakujem za prípadnú odpoveď.