Srdce a tep

Príspevok v téme: Srdce a tep
Karinnnrinrin

Ahojte v prvom rade chcem povedať mám 17 rokov v 14 rokoch ma vzala rzp s tepom 170/180 nasledovali všetky vyšetrenia na kardiologii bolo všetko Ok.EKG Ok .aj v sanitke . Povedali že to je z psychiky nasledovali ďalšie takéto ataky s vysokými tepmi.začala som brat ad ktoré trocha pomohli no pri vysadení sa všetko vrátilo v plnej paráde no moj najväčší problém začal v nemocnici kedy som začala mat strach z lekárov vyšetrení len keď pocujem slovo lekár tep mám 180 . Mám vtierave myslienky a strach..ma niekto niečo podobne je toto všetko sposobene psychikou alebo ide o chorobu srdca ktorá nebola odhalená ?dakujem krasne za kazdu radu

Omen

Môže to byť spôsobené psychikou, ale objavuje sa to aj pri nadmernej fyzickej alebo emocionálnej záťaži.
Pýtaj si vyšetrenie hormónov štítnej žľazy.

ahjajjaj

ešte niečo. Ak máš niečo so srdcom, EKG by to ukázalo. Ak pociťuješ búšenie srdca, bude to tým panickým atakom - ten zvyšuje aj tep, pretože pociťuješ strach z toho, že sa zle cítiš. Ak cítiš pichanie, alebo zvieravú bolesť v hrudníku a EKG je ok, môže ísť o chrbticu. Možno priveľa sedíš, nakláňaš sa dopredu, chodíš zhrbená a pod. Pomôcť môžu zdravotné cviky: pozri Cvičením proti bolesti a tam hrudná chrbtica.
Môže ísť aj o nejakú kombináciu: teda hrudná chrbtica a z bolesti v hrudi príšerný strach? Alebo fakt priveľa stresu, prepracovanosť, obavy z niečoho, úzkosť. EKG organickú chorobu srdca vylúčilo. Ostáva teda psychika. Neboj, bola si riadne vyšetrená a organická choroba je vylúčená, to znamená, že sa časom dáš dokopy skôr, ako keby si fakt mala niečo so srdcom. Dať sa vypísať - pol roka PN a oddychu, prípadne lieky proti úzkosti, a bude lepšie.

ahjajjaj

myslím, že tu ide o panický atak alebo o syndróm "burn out". Obe zapadajú do psychiatrických diagnóz. Rozhodne jasný príznak toho, aby si sa menej angažovala pracovne, alebo študijne, lebo stres pôsobí veľmi zničujúco. Ak máš nejaké záľuby, venuj sa viac im, a menej práci, zodpovednosti a pod. Jednoducho relaxuj a skús sa uvoľniť. Okrem psychiatrických liekov môže pomôcť aj magnézium alebo Anti Stress B komplex.