Strata kamarátsva kvôli ironickému humoru

Príspevok v téme: Strata kamarátsva kvôli ironickému humoru
morningcoffe

Ahojte, ani neviem prečo sem presne píšem, možno som tu hľadala nejaké povzbudenie aj keď situáciu už asi nezmením. Pred časom som spoznala jednu kamošku cez iné kamošky a napokon to dopadlo tak, že začala bývať podo mnou na byte. Nejako sme sa skamarátili aj s mojou spolubývajúcou a začali sme tráviť spolu viac času, oni dve veľmi často, skoro každý deń a ja som sa tak občas pridala. V týchto korona časoch mi to dobre padlo nebyť večer vždy sama, dokonca som bola nadšená ako super si rozumieme bavíme sa, plánovali sme kopu spoločných nápadov a pod., Šlo to celkom fajn, až kým mi nezačal vadiť jej ironický humor. Všimla som si, že ho používala najmä pri mne, neviem to úplne opísať, ale šlo o také drobné zhadzovanie typu, keď som sa napr. opýtala, prečo k mojej spolubývajúcej je taká milá a ku mne nie, tak odpoveď bola :lebo ona je taká jemná kvetinka vieš"..a ja na to "a ja nie som?" (akože v rámci srandy) a ona no ty si taká "burina" a pod. Alebo iné náražky napr. keď sme si šli zatancovať "jeminiečky ja z Teba nemôžem, ty vyzeráš tak smiešne keď si zadýchaná" a začala sa nahlas smiať pred inými. Napokon som sa rozhodla jej povedať, že mi ten jej štýl humoru vadí a zraňuje ma, načo mi ona povedala že keď to je tak, bude lepšie, ak sa nebudeme stretávať, lebo ona je raz taká a musela by sa potom pri mne pretvarovať. Povedala som jej iba že ok, ak to takto chce, hoci som dúfala, že to dopadne iná a odišla som potom. Odvtedy nič, do toho ešte aj ten lockdown a teraz si to celé akosi vyčítam, že som mohla byť radšej ticho. S mojou spolubývajúcou ostali kamošky a trávia spolu každý večer a ja sama na byte ešte s pocitom že som si vlastne sama zavarila. Neviem či sa s tým vôbec dá niečo robiť alebo je to už stratené. Neviem či som spravila dobre a či ten humor fakt presahoval hranice alebo som to ja iba moc citlivo vnímala. Je mi z toho už pár dní dosť ťažko a stále na to myslím a akosi neviem prekonať tú bolesť z toho odmietnutia. Zažili ste niečo podobné? Čo vám pomohlo?

keity

Presne tak sa aj hovori, ze budu sa ludia k tebe spravat len tak ako im dovolis. Netreba nechat so sebou zametat a dovolit inym aby sa k nam spravali hnusne.

blueberryNN

Urcite si urobila spravne a to, ze si to stopla hned tak v zaciatkoch, hovori o tebe iba to, ze poznas svoju hodnotu a nenechas druhych, aby ta zhadzovali. Nepochybuj o svojom rozhodnuti urcite. Ona naozaj robila nieco, co v skutocnom priatelstve nema miesto. Neboj, budes mat nove kamaratky a budu skutocne. Ona, ked sa nevie uvedomit a respektovanie druhych nazyva pretvarkou, tak naozaj v tvojom zivote nema mat miesto. Velmi spravne si urobila. Gratulujem.

Alan89

Zachovala si sa urcite spravne,ze si vyjadrila svoj nesuhlas s takym spravanim.Clovek,ktory ta takto slovne znevazuje,bude mat sklon to robit aj v buducnosti,takeho cloveka nesmies povazovat za priatela.Neprisla si o nic cenneho.