Problém so svokrovcami

Príspevok v téme: Problém so svokrovcami
Lili316

Presťahovali sme sa s priateľom do mesta, kde žijú jeho rodičia, nemám s nimi problém, že prídu na návštevu, ale často sú u nás a čo mi vadí je, že sa strašne do všetkého starajú a neustále kážu čo máme ako robiť od úplnych detailov až po úplne osobné veci. Priateľovi to vôbec nevadí a príde mu to normálne. Mne to ale neskutočne lezie na nervy, má to význam ak to takto bude stále? čo už viem, že bude, keďže priateľ nechápe, čo je na tom zlé.... Každé stretnutie s niminsú hodiny kázania a starania sa, priateľ to nestopne...

imanka

este to tvoji svokrovci nie su. takze byt tebou, si to dam s nimi naporiadok este teraz, lebo ked uz budu tvojimi svokrovcami, tak to potom pojde este tazsie

KAPACITOR

Rýchlo to s nimi vybav. Pokazia vám aj deti, ktoré prídu na svet čisté a dospelí ich civilizačne pošpinia.

Omen

A čo my s tým??? : o)
Nemáš rada nevyžiadané rady a o žiadnu si nepožiadala. Neuvažovala si nad tým, že problém nemusí byť u svokrovcov, ale u teba? Mala by si si ujasniť, čo vlastne chceš a prečo si to tu zavesila.

snejty

Problem nie su priatelovi rodicia ale Tvoj priatel. Este nie ste vo faze, ked rozhodujete vy dvaja spolocne. On potrebuje radu rodicov.

KAPACITOR

Zo slušnosti má niekto radiť iba vtedy, ak ho o to niekto požiada. A Ty si od svokrovcov o radu/dy, podľa toho čo píšeš nežiadala.
V rodine je to ťažké.
To neznamená, že Ti/vám chcú svokrovci zle. Mne sa to javí tak, že robili "všetky" rozhodnutia za syna. Podľa môjho názoru to nie je dobre lebo nebude mať vybudovaný obranný mechanizmu a nebude vedieť zvládať nástrahy života keď sa jeho rodičia pominú.

KAPACITOR

Ber to tak, že svokrovci dostali svoj výchovný program od svojich rodičov a rovnako aj tvoj manžel dostal výchovný program od tvojich svokrovcov preto mu ich rady nevadia.
Či výchovný program bol správny, je vecou svetonázoru.
Ty si dostala výchovný program od svojich rodičov, ktorý je iný aj s inými životnými návykmi.
Tvoji svokrovci majú právo iba na to, aby Ti povedali čo je podľa nich pre teba/vás osožne, resp. prospešné a Ty to buď príjmeš alebo nie. Sú iná generácia a keď žili vo vašom veku, bola iná doba.
Rozhodne tento spôsob IDEALIZÁCIE a MANIPULÁCIE
je vo vašom manželskom vzťahu deštruktívny a ponižuje Teba.
Aj Ty máš právo svoj životný program/osud/karmu/cestu aj keď si vo zväzku manželskom a rovnako na svoj názor vo všetkom.