Zle výsledky z krčka maternice

Príspevok v téme: Zle výsledky z krčka maternice
Kuka

Ahojte baby,v júli tohto roka som bola na vyšetrenie krčka maternice,výsledky som mala do týždňa a vyšli že mám atypické bunky neurčitého významu ...dr nariadil kontrolné stery o 4 mesiace ,bola som opäť na stery tento týždeň ,teraz mi len volala sestrička že mám sa dostaviť za dr.ze viacej mi povedať nemôže .pýtam sa jej či mám rakovinu ona vraví že nie ,spomínala histologiu ale neviem čo s ňou ,že viacej mi povedať nemôže aleze nemám stresovať ,volám dr.nedvihne mi tel ,sestričke som vravela že nech mi dr.zavola lebo má objednala až o týždeň a ja sa asi dovtedy zbláznim.neviem čo si mám myslieť ,či sa báť ,či nestresovat ,neviem čo má čaká ,či mám rakovinu už či čo...nemali ste niektorá podobný prípad?

Omen

Kuka,
z toho, čo si tu napísala, je zrejmé, že ide o zodpovedného lekára, ktorý chce presne zistiť, čo sa skrýva za výsledkami z druhého steru, ktorý buď potvrdil výsledky prvého steru alebo tie výsledky zmenil/rozšíril/upresnil.
Zdravotná sestra ti oznámila to, čo mala nariadené. Ona nemá krištáľovú guľu, ani lekár, aby ti dokázal odpovedať na tvoju otázku. Ani ja.
A propos, toto NIE je téma na telefonát, to ti musí lekár osobne vysvetliť, čo ti našli, prečo je nutná histológia, aké vyšetrenia ťa predtým čakajú...
Treba vydržať, druhé ženy sa nezbláznili, "nezblázniš sa " ani ty! Držím palce!

ahjajjaj

ahoj, na krčku maternice môžu byť zmenené bunky a vtedy sa odporúča kyretáž, ktorá odhalí, do akej miery ide o zmenené bunky. Ber to tak, že máš zdravotný problém, ale ani rakovinové bunky v maternici (teda výsledky z kyretáže) ešte neznamenajú ochorenie. Takže si dva kroky pred tým, ako by sa Ti mala rakovina diagnostikovať. Všetko je zatiaľ len a len prevencia.
Možno Ti ešte zoberú krv, alebo výsledky zo steru krčku maternice pošlú ešte na virológiu, či nemáš virózne nakazenie papilomavírom.