Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na vaše skúsenosti s histamínovou intoleranciou. Po tom, čo mi pred 2 mesiacmi diagnostikovali sínusovú tachykardiu, ktorú subjektívne vnímam veľmi nepríjemné, tepy aj 160 po schodoch, mi pán kardiológ predpísal Ivabradín. Po 2 mesiacoch cítim zlepšenie, no len mierné. Nemôžem vôbec športovať a odpozorovala som si, že sa mi to bášenie srdca zhoršuje po jedle a okrem toho som mala aj iné príznaky HIT - točenie hlavy, pocity na odpadnutie, nevoľnosť, kŕče... dala som si teda spraviť testy a boli pozitívne. Lekárka mi moc neporadila, iba že mám držať tú dietu, tak ju držím naozaj prísne, samé ryžové chleby, zemiatky, ryža, zelenina, ktorá je povolená... zatiaľ je to len pár dní a ešte mi stále býva zle, aj po kuracom mäse, som hladná a vyčerpaná, býva mi na odpadnutie, tachykardia stále neprechádza, myslíte, že to môže byť tým že mám toho histamínu nahromadeného veľa a proste sa musí časom nejako spracovať? Nikto mi presne nepovie, čo ju spôsobuje, začala náhle, zo dňa na deň, nemám obezitu ani nadváhu a bola som športovkyňa...Aké máte skúsenosti s eliminačnou diétou, prosím? Koľko ju musím držať? Príp. ak niekto niečo vie o tej tachykardii?
Budem veľmi vďačná za všetky odpovede
histamínová intolerancia
Prehliadla som tvoju poznámku o tom, že si si dala "spraviť testy a tie boli pozitívne". Aké to boli "testy", na čo bolo "pozitívne" a aký lekár ti ich robil?
HIT si si diagnostikovala sama alebo?