Dychavicnost

Príspevok v téme: Dychavicnost
Ella-6

Ahojte uz dlhšiu dobu ma trápi zadychanie aj pri bežných aktivitách... Mam 25 rokov. Niekedy nemôžem ani dlho rozprávať ani chodiť lebo som zadychana a je mi potom zle. Mam stavy ze si myslím ze až odpadnem. Som dva r po cisarskom neni som tučná ale mam na sebe 16kg naviac ale ja mam pocit ze tento môj problém je ako keby v srdci alebo v pľúcach. Na interne chodím zatiaľ vždy všetko dobre ze srdce mam zdravé... Dnes si svokra všimla ze jeden členok mam trosku opuchnuty... Ja uz neviem kam s tým mám ísť na plucne?? Mal niekto tento problém? A nebolo to nič vážne lebo dosť mam strach ze mi zlyháva srdce alebo niečo s pľúcami... K tej dychavici mam aj bolesti hrudnika . Niekedy sú lepšie dní niekedy horšie... Poraďte co mam robiť kam ísť kto mi pomôže.. Takto sa nedá fungovať.

Omen

Ella,
nie sme roboti, každý organizmus je iný, každý reaguje inak... Sú ľudia, ktorých reakcie sú čítankové, ale aj typy ako ty a je medzi nimi aj veľa alergikov. Netreba zabúdať aj xy činiteľov, ktoré ovplyvňujú reakcie organizmu človeka.

V tvojom prípade sa môže o.i. jednať o rôznu koncentráciu lieku v organizme, ak ho užívaš v rôznom čase, neporadí sa ti ho presne rozpoliť, nedostatočne ho vylúčiš z tela...

Už pred troma dňami som ti napísala, že sa máš obrátiť na internistu, ktorý ti liek predpísal. Môžeš aj telefonicky, on pozná celý tvoj zdravotný stav, on ti ho predpísal, on rozhoduje o liečbe.

Ella-6

Omen a myslíš ze to by som nemala každý deň? Ci není to pravidlo? Lebo niekedy mi je lepšie, no vecsinou horšie... Inak ako si to napísal som si prvy x prečítala viac o tom lieku a je to tam napísané... Zaujímavé že ved ten liek sa používa práve na také problémy. Mam ho vysadiť úplne?

Omen

NIE, NIE, NIE!!!
Je to NEŽIADUCI ÚČINOK na liek Egilok!!!
AJ tie "stavy na odpadnutie" ti spôsobuje on, aj "opuchnutý členok"!!!

Ella, srdce máš v poriadku, aj pľúca a astmu NEMÁŠ! Ak by si ju mala, potom by ti lekár NESMEL prepísať tento liek. A to, že ho berieš už dlho na veci NIČ nemení. Ty môžeš na liek zareagovať už pri prvej dávke, po týždni, mesiaci alebo aj po rokoch. Pochopila?

ahjajjaj

ahoj Ella,
bolesti hrudníka môže spôsobovať aj nerv z chrbtice. Ale je tiež možné, že je to somatický prejav psychického ochorenia, ktorým trpíš. Tá dýchavičnosť súvisí s celkovou únavou, ale môže byť aj z toho, že kvôli bolesti hrudníka je ťažké sa Ti nadýchnuť.

Omen

Je to nežiaduci účinok tohto lieku.
DÝCHAVIČNOSŤ pri námahe sa vyskytuje ČASTO a bolesti na hrudníku MENEJ často, viď príbalový leták k lieku.

Ella-6

Omen? Myslíš ze by to bolo z toho?? Ja neviem. No egilok uz mam dlho... Čítala som ze pri astme môže tieto problemy spôsobovať ale myslím ze nemám astmu... Neviem vieš mi to nejak vysvetliť alebo si len myslíš ze to mam od egiloku? Čakám stále na termín kedy mi daju.

Omen

Ella,
ak užívaš len Eligot, potom tvoju "dýchavičnosť" pri námahe, ako aj "bolesti na hrudníku" ti spôsobuje práve tento liek!
So svojimi ťažkosťami sa musíš obrátiť na internistu, ktorý ti tento liek predpísal, aby ho nahradil iným, ak si tvoj zdravotný stav ešte betablokátor vyžaduje.