Histamínova intolerancia

Príspevok v téme: Histamínova intolerancia
Noodle

Pred niekoľkými rokmi mi alergológ zistil alergiu na histamín. Nijak to nespomínal, nikdy o tom so mnou nehovoril, len mi vravel, akým potravinám by som sa mala vyhýbať. Samozrejme, neurobila som to. Nemohla som sa vzdať toho, čo mám rada, no aj keď som jedla všetko, nemala som nejaké extra problémy. Ak nejaké boli, tak slabé, pretože som si ich nevšimla. Nikdy mi to nekomplikovalo život. Tak ako to teda je? Je obmedzenie potravín nutné, alebo nie? Teraz mám už dlhšie nejaké tráviace problémy, ktoré mi už život komplikujú, no neviem, či to s tým súvisí. Zatiaľ sa nič nenašlo, no nemám za sebou všetky vyšetrenia.

Omen

Potom si Histamínovú intoleranciu NEmala diagnostikovanú, pretože tá sa robí LEN a ZÁSADNE z KRVI, a preto si ani NEmala príznaky NADBYTKU histamínu v tele, ktorý sa NEodbúraval.
Tráviace problémy, ktoré máš, môžu súvisieť s tvojou alergiou, ale aj potravinovou alergiou alebo intoleranciou, HIT-om, Helicobakterom pylori...

snejty

Alergia sa vekom moze zosilnovat. Prejavom histaminovej intolerancie je napr. aj depresia . Alergie sa tiez vekom menia, treba asi zopakovat testy.

Omen

Na základe akého vyšetrenia ti alergiológ diagnostikoval Histamínovú intoleranciu? Na základe výsledku z Prick testu alebo odberu krvi so stanovením množstva a funkcie enzýmu DAO?