Nepocitujem hlad/ som hladná ale nemám chuť

Príspevok v téme: Nepocitujem hlad/ som hladná ale nemám chuť
vrea

Ahojte, mám taký problém, ktorý sa začal nedávno. Nastúpila som do novej práce, baví ma, nemám stres.
Začalo to asi tým, že keď chodím na obed, a mám po prestávke začať pracovať, ostane mi ťažko, mám takú ľahkú ťažobu na žalúdku.

Ku koncu zmeny, keď už znovu pociťujem hlad, a dám si niečo malé do úst, znovu dostanem ťažobu.
Prídem domov, najem sa, a znovu mám ťažobu.

Cez víkend som cítila, že mám prázdny žalúdok, ale keď som si pomyslela na jedlo, ostalo mi zle.

Neviem, čím to môže byť. Tehotná nie som. Práca ma nestresuje, je to práca na normu, pracujem rýchlo ale baví ma to. Nikdy sa mi nič podobné nestalo, aj keď som celý deň nejedla a potom som sa konečne najedla, nikdy mi nebolo ťažko.

Celý deň akoby len prežívam na nejakých jednohubkách, s ktorých mi znovu býva ťažko. Aj keď je to normálne jedlo, mám ťažobu.

Neviem či to môže súvisieť so stresom ohladne iných vecí, ktoré musím riešiť, že mám na každý deň fakt niečo, a plnú hlavu povinností, som nervózna, nemám chvíľu kľudu. Aj keď si človek chce spraviť čas na to sa normálne najesť, nedá sa.

Neviem, či mám začať s fakt ľahkými jedlami, či mám jesť len ovocie a dúfať že sa to nejak unormálny…

ďakujem vopred za rady

klarik12

uz je to teda okej? ono stres moze narobit kadejake problemy a u kazdeho sa to moze prejavovat nejakym inym sposobom. kym sa nad tym nezamyslime, tak ani nepripisujeme nejaky vyznam tomu, ze nase problemy vlastne takto komplexne spolu suvisia.

vrea

Nakoniec to asi predsa len bolo tým “stresom nestresom”.. nejak sa to napravilo, hlavne keď som vyriešila veci, ktorých som mala tooľko.. taktiež som si odsledovala to, že keď sa po jedle hneď naháňam, tak mi to nerobilo absolútne dobre.. ďakujem každému kto prispel, vážim si to :)

ahjajjaj

Ahoj,
príčin môže byť viac:
1. nervozita, stres. Skús užívať Antistress B komplex
2. malá organická príčina: skús užívať každý deň viac ovocia, sušené slivky, vlákninu a pod, prípadne si zaobstaraj probiotiká v lekárni. Jedávaj častejšie v malých dávkach.
3. vážnejšia organická príčina - alergia na nejakú zložku potravy, niečo s pečeňou, žlčníkom, atď - patrí to do starostlivosti lekára. Obvodného lekára popros, aby Ti zobral krv na krvný obraz, či nie si chudokrvná. Nech Ti dá vyšetriť aj moč a stolicu na zvyšky - tam sa ukáže, ako tráviš jednotlivé zložky potravy. Choď k alergológovi, či nie si alergická na lepok, laktózu a histamín. Všetko ďalšie už potom robí gastroenterológ.