Krv v stolici. Bojím sa!!!

Príspevok v téme: Krv v stolici. Bojím sa!!!
Sylvie

Prosím vás, poraďte, čo mám robiť? Ja som tu už raz písala. Bola som na gastre, robili mi gastroskopiu, nič sa nenašlo tak spravili biopsiu a čakám na výsledky. No posledné dni mám v stolici krv a už neviem, čo robiť. Objednaná som až na konci októbra, no nemôžem tak dlho čakať. Čo mám robiť? Ako to urýchliť?

Sylvie

ahjajjaj - To bude asi problém. Videla som pár ľudí, ktorí sa chceli preobjednať na skôr, lebo sa mali zle, žiaľ, nedalo sa. Majú plno. Nemá to zmysel. To nie je len krv stolici, mám aj bolesti. Na ľavej strane, vedľa pupka a vyžaruje to do chrbta. Bolesť sa horší po jedle. Niekedy bolí aj v podbrušku na ľavej strane.

suchanka - Áno mám aj bolesti. No ako si s tým poradí pohotovosť? Najlepšie by bolo keby mi čo najskôr urobili kolonoskopiu.

suchanka

Ešte by som počkala, či sa to zopakuje, no ak máš bolesti alebo neviem čo, tak by som šla aj na pohotovosť. Tam by sa tomu museli hneď povenovať

ahjajjaj

Krv v stolici môže byť aj z tvrdej stolice, ale aj z príliš mäkkej stolice a následného poranenia hrubého čreva.
Urýchliť proces by bolo možné tým, že požiadaš obvodného lekára príp. gastroenterológa o urgovanie vyšetrenia s tým, že oznámiš, že máš krv v stolici. Myslím, že to je dôvod na urýchlenie celého procesu. Postup by som volila nasledovný. Zavolám na gastroenterológia, kde som bola vyšetrená a kde som evidovaná. Oznámim sestričke alebo lekárovi, čo sa deje a spýtam sa ho, čo mám robiť, a že termín na biopsiu mám až koncom októbra.