Chémia na prijímačkách na lekársku fakultu a počas štúdia

Príspevok v téme: Chémia na prijímačkách na lekársku fakultu a počas štúdia
Michaldz

Zdravím, chcel by som sa opýtať ako je to s rozdielmi v chémii na prijímačkách na lekársku fakultu na Slovensku a potom počas štúdia. Najlepšie ak by sa tu našli a reagovali ľudia študujúci, príp. vyštudovaní LF.
1. Má chémia z prijímačiek následne veľkú spojitosť s lekárskou chémiou na LF alebo ste sa museli na LF učiť veľa nových vecí?
2. Aká je náročnosť cvičení a priebežných testov z chémie počas semestra?
Ďakujem pekne za odpovede

Smolkoo

1.) Lekarska chemia u nas na fakulte bola stavana z prijimackoveho uciva tak z 80%. Zvysok boli nove veci, ktore sa dali v pohode naucit. Priklady sa tiez opierali o zaklad z toho, co bolo treba na prijimacky, aj ked tam to bol taky vyssi level pocitania, aj ine vzorce, ale nic, co by sa nedalo zvladnut, pokym mas logicke zmyslanie a precvicis si to.
2.) Skusa sa vzdy na kazdom cviceni, my sme boli preskusani pisomne, ale nasledne aj ustne. Ak nesplnis kriteria, si vyhodeny z cvicenia. Ked sa priebezne pripravujes, problem nemas.

Lekarska chemia je jednosemestralny predmet, ktoreho by som sa absolutne neobavala. Z tych chemicky ladenych predmetov na LF uz radsej biochemie alebo farmakologie, ked tak.