Motivácia a chuť pokračovať tam, kde som prestala

Príspevok v téme: Motivácia a chuť pokračovať tam, kde som prestala
Lareca

Ahojte, neviem do akej kategórie by som tento môj príspevok hodila .. jednoducho potrebujem poradiť, motivovať alebo ani sama neviem čo .. 17.10.2020 som bola na prevetnívke u obvodnej lekárky. Váha bola stále mojím strašiakom ale keď som sa postavila na váhu u doktorky a povedala mi to číslo, tak som ostala zhrozená .. 123 kg .. od malička som bola "väčšia", keď som sa prehupla cez 100kg, prestala som to sledovať a stále som si hovorila, že veď začnem chudnúť ale teraz nie ne ten správny čas .. po spomínanej preventívke ale správny čas prišiel a ja som začala pravidelne cvičiť (3 dni cvičenia, 1 deň odpočinku), vyradila som z jedálnička pečivo, zemiaky a obmedzila som sladkosti .. takto som v pohode fungovala cca do začiatku mája 2021, pričom som schudla viac ako 20 kíl .. prišiel ale zlom v podobe žlčníkového záchvatu, následne operácia a zrazu som musela prestať cvičiť, minimálne na jeden mesiac .. momentálne je takmer polovica septembra a ja neviem ako samú seba namotivovať, nakopnúť, aby som začala tam kde som pred operáciou skončila .. vážim cca 100 kíl, viem že to nie je žiadna sláva ale tých 20 kíl dole ma neskutočne zmenilo, fyzicky a aj psychicky .. viem, že chcem pokračovať, mám aj také pokusy že tri, štyri dni cvičím a následne sa na to vykašlem a o týždeň si poviem, že idem opäť do toho a takto to je dookola .. zrejme to bude najskôr o psychike ale asi by mi pomohlo prečítať si, že niekto mal aspoň podobný problém a zvládol to prekonať ..

Svetla777

obcas sa ta motivacia hlada tazko, mozno sparing partner by ti pomohol, posuvali by ste sa obaja postupne dalej

OndreJ45

Ja som kedysi mal nábeh na obezitu, vysoký cukor, tlak proste celé zle. Prve kroky boli tazke, pomale ale nakoniec som prisiel na to co a ako. Nasiel som cvicenie pre mna, stravu a výživové doplnky, či už ako wobenzym... Vždy sa nájde nieco pre každého človeka, len treba ist dalej a nevzdavat sa.

Omen

Lareca,
ja ti odporučím iný prístup. Nájdi si lekára, ktorý ti ušije jedálniček na mieru s ohľadom na tvoj zdravotný stav a príp. užívanie liekov potom, ako ti spraví aspoň základné vyšetrenia. Niečo na štýl Ambulancia klinickej výživy á la Dr. Bukovský.
Odborne ti poradí aj certifikovaný výživový poradca, s ktorým budeš v neustálom kontakte, čo nutne potrebuješ a potrebovať budeš, príp. ti odporučí nejaké vyšetrenie. Možno budeš prekvapená, čo a koľko ti naloží na tanier, lebo zistí, že aj napriek tomu, že ješ, tvoje telo hladuje a ty sa nadbytočných kíl nevieš zbaviť.
Je to, ako si napísala, o psychike, ale aj o potravinách na tanieri. Držím palce!