Žmurkanie

Príspevok v téme: Žmurkanie
Tomas1991

Dobrý deň. Začalo sa to pred dvoma týždňami. Z ničoho nič som si uvedomil, ako som žmurkol (občas sa to stáva). Následne som na to neustále myslel. Teraz, keď už na to prestávam myslieť, mám taký problém, že aj keď sa na niečo dlhšie sústredím a nežmurknem (napríklad 20 sekúnd), tak úplne zabudnem myslieť na žmurkanie, ale keď žmurknem, tak si to uvedomím. Dosť ma to zaťažuje. Viete mi poradiť nejaké praktické tipy?

Tomas1991

Ďalujem za odpovede a rady. Ja som s tým bol už aj na
psychiatrii a bolo mi to klasifikované ako obsendantno-kompulzívna porucha so zameraním na žmurkanie. Jednoducho to dospelo do takého štádia, že vždy, keď žmurknem, tak si to uvedomím. Už sa na to aj liečim. V podstate by sa dalo povedať, že žmurkám vedome (ja rozhodujem, kedy žmurknem. A často mám pocit, že keby som vedome nežmurkol, tak nežmurknem vôbec. Preto mám trošku obavy, či by nemohlo ísť o niečo v súvislosti so žmurkacím reflexom, ktorý by mohol byť nejakým spôsobom narušený a ja musím žmurkať vedomo a preto si každé žmurknutie uvedomujem. Vedeli by ste sa mi k tomu vyjadriť? Budem Vám vďačný. Mimchodom, neurológ vylúčil neurologickú príčinu.

martinaZV

V tomto pripade by bolo asi dobre zajst k ocnemu, on uz bude vediet co je za tym, a bude vediet aj poradit. Radsej to pocut od odbornika, ako takto dumat co s tym robit.

snejty

Chod k ocnemu. V detstve som mala nieco podobne a vyriesili to ocne kvapky. Neviem vsak o aku diagnozu sa jednalo.