Sociálne zariadenie

Príspevok v téme: Sociálne zariadenie
sbtsn

Dobry den,

uz priblizne 15 rokov riesime so surodencami problem s otcom, ktory je alkoholik. Absolvoval uz viac ako 10 troj-mesacnych lieceni, a vyse 30 hospitalizacii na psychatrii. Jednoducho vzdy zrecidivuje, niekedy po tyzdni, inokedy po par mesiacoch. Dnes uz ma viac ako 60 rokov, za sebou 3 infarkty, cukrovku a podobne. Zdravotny stav je zly a psychicky stav este horsi.

Momentalne sme sa dostali do stadia, ze budeme musiet predat byt v ktorom byva na strednom slovensku (narobil si dlzoby) a pre otca vymysliet nejake zariadenie. My (surodenci) sme sa vsak prestahovali na zapadne Slovensko a rozmyslame kam ho umiestnit (idealne blizsie na zapad, aby sme ho mohli ist obcas pozriet)

Tu je vsak dilema - domov dochodcov nie je uplne vhodny, pretoze by tam nemal kontrolu a prisny rezim - mohol by ujst a ist pit. Ine zariadenia su casovo obmedzene, niektore zas neprijimaju ludi s tolkymi diagnozami. Sukromne zariadenia su zase velmi drahe (niektore 1000 eur / mesiac).

Mate prosim niekto podobnu situaciu / skusenost? Momentalne je na lieceni a odtial sa uz pravdepodobne nebude mat kam vratit. Potrebujeme vymysliet nejake riesenie, nechceme ho nechat na ulici...