Vzdorovite 3,5 ročne dieta

Príspevok v téme: Vzdorovite 3,5 ročne dieta
Kuka

Ahojte chcem poradiť lebo som už vážne v koncoch, mame 3,5 ročného chlapca, teraz nastupuje do škôlky od septembra, posledné 2 týždne je ako divy, nič nechce jest, síce prekonal 4 dňový vírus s teplotami, ale aj vôbec bez toho, na všetko hovorí ze bleleeeee, keď mi niečo zje sú to max 4 Lyzicky s polievky na obed , potom ho dám od nervov späť lebo druhé by nejedol vôbec, na raňajky mu spravil co chce sa najprv opýtam, keď to spravím, povie ze chce niečo iné a ze toto je bleee,,,,, potom mi puknu nervy dám mu 2 po zadku, začne sa hádzať o zem,vrieskat, že chce čokoládu, potom ze chce ísť vonku..... A takto to je celý deň. Mame ešte jedno bábätko co sa musím venovať aj jemu a nielen staršiemu, manžel do večera v práci a ja strecam nervy kde sme spravili chybu, prečo je taky zlý ako besny, nič mi nezje a keď zje začne sa akože dusiť a kašľať a vypluvne to bez ohľadu nato co mu dám, ale sladkosti zje rýchlosťou blesku, keď už niečo ide jest z normálnej stravy zemiaky drží 5 minút v ústach, že nedá sa mu prehltnúť a sa smeje.
Všetko robí naschvál alebo je chorý? Lebo ja mam pocit ze sa z toho decká zbláznim, vytáča ma do nepríčetnosti, vriskam, už aj dostal pár po zadku, nepomáha,,, nejaké rady? ?‍♀️

zuzatka

mohla by to byt kludne zavist. niektore deti sa zacnu takto nekontrolovatelne spravat, ked do ich rodiny vstupi surodenec. podla mna sa v skolke ukludni bude tam mat co robit a tak inak mu bude uchadzat den. podla mna sa len snazi, si naklonit tvoju priazen a uputat ta

ahjajjaj

ešte čosi. Rozprávka každý večer. Skús si nájsť rozprávku Čudná torta na internete a prečítaj mu ju a ukáž ilustrácie.

ahjajjaj

ahoj, nekrič naňho, reaguje týmto možno aj na súrodenca, doposiaľ bol stredobodom pozornosti on, teraz už nie, tak trochu vyvádza. Ide o to, že sám trpí pocitom nedostatku pozornosti, či lásky. Ohľadne jedla. Na obed dostane to, čo uvaríš. Žiadna náhrada stravy, ak je to bee a ak to nechce. Ak neobeduje, môže dostať o čosi skôr olovrant, ale nie oveľa. Odporúčala by som aj nejaké vitamíny pre deti. Obmedzila by som sladké nápoje a ponúkla miesto nich čistú vodu, prípadne jemne ochutený čaj, môže byť aj studený, alebo 100 % ovocnú šťavu miešanú s vodou.

lavila

... cim viac ho budete do niecoho nutit, ci uz do toho jedenia alebo niecoho ineho, tym viac bude vzdorovat. skuste mu dat na vyber zakazdym z dvoch moznosti, nech ide o cokolvek, bude mat pocit, ze je dolezite, to co povie a co si vyberie, mozno ho to aspon trosku bude motivovat nejakym sposobom.

Panda Helps

Pekny den prajem, mozem ubezpecit ze chlapcovi nic neni, je vsak vo veku kedy zacina vymyslat a testovat silu rodicovej vole (ako ste pisali s tymi sladkostami, chce aby bolo po jeho a preto vymysla a robi somariny)... Musite sa snazit byt prenho autorita a ukazat mu ze vymyslanim a saskarnou nic nedosiahne, pretoze vy ste jeho rodic, viete co je prenho najlepsie a co poviete to plati... Samozrejme v jeho veku bude vzdy vymyslat ale vy sa mozete pokusit to zastavit na minimum. S tym jedlom sa da vymysliet viac sposobov. Hlavne mu nedavat sladkosti ked nechce zjest obed... Taktiez netreba nanho prilis tlacit, a nutit ho jest, bude este viac vzdorovat. Skuste podporit aby zacal jest jedlo sam a pochvalit ho ked zje co i len lyzicku sam... Takto mu bude jedenie robit radost a sustredi sa na ine veci ako vymyslanie. Ked zje co ma, mozete mu dat sladkost ako odmenu ze zjedol... Ked vsak nebude chciet jest nic racionalne na obed co mu ponuknete, nedavajte mu co chce on a nechajte ho chvilu o hlade... Neskor mu mozete ponuknut znova jedlo a ked bude uz naozaj hladny tak skor zje to co mu ponuknete. Dalsia dolezita vec, treba sa odnaucit kricat a zurit... Tymto nic nedosiahnete a celu situaciu to iba zhorsi. Ked dieta prilis vymysla, da sa to vyriesit tym ze nebudete na jeho podnety reagovat a ostanete nad vecou... Napriklad s tym jeho vypluvanim a kaslanim... Nereagujte na to, iba ho povzbudte aby jedol... Ked bude aj tak vymyslat, nechajte ho o hlade a neskor pokus zopakujte... Toto by malo fungovat.

sashasss

Ako vsetky taketo detske prejavy, tak aj toto prejde. Je to len obdobie ako sa hovori. Rozumiem, ze ta to niekedy privadza do zufalstva, ale niekedy je ozaj lepsie nechat to tak a pockat, kym dieta samo sa ukludni.