Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hlieny v hrdle a problém s rozprávaním

Príspevok v téme: Hlieny v hrdle a problém s rozprávaním
11Lukyno11

Ahojte. Možno sa niekto s tým stretol, možno niekto bude mať cenné rady. Sú to už dlhé roky, čo ma trápia stekajúce hlieny v hrdle. Tie mi nespôsobujú žiaden kašel, jediné čo cítim je pocit opuchu v hrdle a akoby som mal zlepené hlasivky. To mi následne neumožňuje plynulo rozprávať. Vtedy o písmene "R" môžem len snívať, lebo ho proste nevyslovím. Mám pocit akoby som hltal slová a to doslovne. Skúste viesť s niekým konverzáciu. Ak mal niekto niekedy angíny a zatiahnutý hlas, tak je to vlastne niečo podobné aj keď nie rovnaké. Ak sa napijem čistej vody, tak ten lepkavý hlien doslova odpláchnem preč a môj hlas sa vráti, no hlieny sa onedlho vrátia a som tam, kde som bol. Alergie samozrejme mám ale po tom, čo mi bola zistená okrem rôznych peľov aj alergia na nejaký strom v amazonke, som to proste nechal tak a neberiem žiadne lieky. Cez jar to nejako prežijem a mám dojem, že každou jarou je to len a len lepšie. Keď bol človek malý, tak som mal astmu, bral som vakcíny a pod. Teraz neriešim nič a je mi lepšie. Taká astma po vynechaní kortikoidných sprejov nejako odišla vekom do zabudnutia a ťažké príznaky alergie rovnako. Jediné na čo si človek akosi zvykol je ten hlien. Raz ho máte, potom zas nie. Je to ako na hojdačke, samozrejme, keď príde nejaká konverzácia, vtedy hlieny prídu aj keď nie vždy a končím s rozprávaním. Človek sa cíti jak menejcenný, že sa neviem ani vyjadriť a ľudia sa pýtajú, že čo si povedal? ... To je potom pohľad, keď sa napijem čistej vody a ľudia nechápu odkiaľ som začal normálne hovoriť :D Uvediem, že sladkosti nejem, sladké vody tiež, mliečne výrobky rovnako a už keď sme pritom tak ani pečivo :D a to už cca 5 mesiac. Váha išla dole, no hlieny sú asi doživotné. Bludačavy ako zodac a pod. brať nebudem, tie mi v živote nepomohli. Ku alergologičke sa nechystám, urobila by akurát nové testy a nasadli hore spomenuté tabletky, ktorí pchať do seba odmietam. Čital som niekde, že to môže byť aj prepážkou v nose, no tiež som čítal, že niekto absolvoval aj operačný zákrok ale hlieny ostali. Mne sa tiež horšie dýcha, keď som bol ešte malý, tak som dostal s bejzbalovou pálkou po nose a tá prepážka je evidetne tam, kde nemá :D Každopádne ak by mal niekto s tým skúsenosti a nejaké cenné rady, tipy či babské zlepšováky, tak ocením každý pokus.

blueberryNN

Tiez som mala hlieny v hrdle a tiez som prestala jest cukor, mliecne vyrobky a zacala jest vela zeleniny a ovocia. Citala som aj, ze niekomu pomohlo pitie citronovej vody. Tak to tiez robim, kazde rano, cez slamku, aby som si chranila zuby. Myslim, ze mozem v klude povedat, ze uz ten problem nemam. Mozes skusit, ci ti to pomoze. Ja som nemala zistenu ziadnu alergiu, u mna to Bola vazomotoricka nadcha, teda bez zjavneho spustaca, ktorym moze byt napriklad unava.