Ahojte, myslite si ze môže byt nespavosť smrteľna? lebo ja beriem 6 liekov a ten spánok stále nie je dobrý a mam pocit ze sa to zhoršuje a psychiatri mi s týmto veľmi nepomohli. A myslím ze už mám fobiu z nespavosti
Nespavosť a smrť
Este by som sa ta spytala, kolko ti trva tato nespavost? K psychiatrovi si isla vyslovene kvoli tomu, alebo si sa liecila na nieco ine a toto sa len pridalo? Pripadne, co predchadzalo tej nespavosti? Mala si nejaky uraz, chorobu, ci zazila si nejaku emocionalnu traumu? Ja som bola jednak chora a ptoom som aj zazila isty sok a potom sa to spustilo. A inak ked som si dala Stilnox - hypnotikum, vyslovene na spanok liek, tak mi ale ze vobec nezabral, ani na minutku. Zaberal mi jedine neurol (benzodiazepin), aj to len tak aby sa nepovedalo. A mne to teda trvalo asi 3 mesiace, toto velmi zle obdobie, mezditym som bola i na dovolenke, kde som turistikovala cele dni a i tak ten spanok bol aky bol...
Nevysadila si inak nejake lieky? Lebo ak si brala benzodiazepiny, ich vysadenie sposobuje nespavost, ale to by ti mal podchytit tvoj lekar, napr. ti dat Trittico. Hlavne sa nevzdavaj.
Este mi napadlo, pozri si temu Spanok, je tu vo fore, ak si tam este nebola. Odporucaju tam REVITANERV STRONG, vraj im to pomohlo zlepsit spanok. Ja som to neuzivala, len obycajne Pangaminy/kvasnice, princip je ten isty viac menej, akurat tam je asi vacsia koncentracia tych vitaminov a je tam ALA, co je velmi dolezite pre regeneraciu nervov. Ale ALA obsahuje v podstate i Pangamin a kvasnice. Akurat teda vyssia koncentracia asi skor zaucinkuje. Ale pytaj sa svojich lekarov, beries rozne lieky.
Sofka, nechcem ta strasit, tak sa radsej ani nevydavaj tymto smerom. Nehladaj na gugli. Ries len svoj aktualny stav. Sama som s nespavostou bojovala, v minulosti, i v celkom nedavnej. Mala som hrozny strach, ze to je moj koniec. A upravilo sa to, teraz je to uz takmer normal :-)
Kolko spis cca denne? Ak dokazes vobec zaspat, tak je dobre a nemusis sa bat. Zaklad je, ze telo dokaze prejst do fazy spanku, ak je to aj na kratko, je to sice vycerpavajuce, ale telo tuto schopnost stale ma, takze sa nemusis bat. Viem lahko sa to povie, sama som mala hrozny strach, ale presne o to ide, ak dokazes zaspat, hoc len na hodinu i menej, telo zaspat dokaze a to je dolezite.
Mne pomohli velmi kvasnice, resp. obycajny Pangamin. Skus pripadne priamo kvasnice jest, pozri tento clanok: www.tuhykorinek.cz
Ja som si chvilu takto robila kvasnice, ale ptoom som presla na pangamin. A vecer som asi mesiac vkuse vypila jedneho radlera - je tam chmel, Bvitaminy, kvasnice - vsetko to, co podporuje spanok, a pripadne aj male percento alkoholu, striedala som alkoholicky s nealkoholickym.
Neviem ci pijes kavu. Ja som zvyknuta na 1 kavu denne. Ked som vysadila uplne, nespaovst sa zhorsila, akoby mojmu mozgu chybala ta mala davka kofeinu. Takze tu kavu si davam pravidelne, ale najneskor okolo 13tej, potom uz nie.
Za dalsie, upokoj sa. Viem, toto je natazsie zo vsetkeho. Ak ti je stale takto tazko a chodis k psychiatrom, co tak skusit neurologa? Pripadne spankove laboratorium? Kolko ti trva toto obdobie? A ako myslis, ze sa ti to zhorsuje? Este mi napadlo, neprekonala si covid? Lebo mnoho ludi ma nasledok problemy so spankom. Ja som prekonala 2x hnusnu infekciu tento rok (neviem, ci covida, nebola som na teste, len vylezala doma) a potom sa mi spustila silna nespavost. Urcite mi pomohlo i to, ze som si zacala davat protizapalove doplnky, zazvorove tabletky kazdy den jednu a tak isto aj curcumin v tabletkach, kupis na iherb.com. Ale, neberiem ziadne lieky (predtym len neurol, ten som uz uspesne vysadila). Takze, neviem, ake to moze mat interakcie s tym vsetkym co beries, urcite si nedavaj bez konzultacie so svojim psychiatrom. Ale ako hovorim, to moze byt kludne neurologicky problem, mozes mat pozostatok z nejakej infekcie, hocico to moze byt.
Bral som len reagilu. Lieky na spanie nechcem hltať. Časom sa upravilo to samé...
Miki a bral si aj lieky počas toho nespania? Lebo ja beriem aj olanzapin a aj sanval na spanie a aj diazepam a aj tak spím malo
Ja som nespal istý čas 3 mesiace v kuse (nespal som ani hodinu) a som tu... :) Keby bolo to také, tak by som tu už nebol....
Ja si osobne myslím, že postupom času aj áno. Sám som totiž našiel článok, aké ťažké dopady na telo môže mať nedostatok spánku. Našiel som to v jednom článku tv TA3 . Pozri nižšie :)