Je tam infekcia/hnis?

Príspevok v téme: Je tam infekcia/hnis?
Monnietra

Prosím Vás o radu. Presne pred týždňom som spadla na skalách, nemala som možnosť vydezinfikovať si ranu, nakoľko som bola na tripe len so spacákom mimo civilizáciu. Do toho som sa počas dní chvíľu kúpavala v jazerách (špinavá voda) + opaľovanie na brehu so štrkom a pieskom tomu asi tiež dopomohlo k tomuto stavu… viem, moja chyba. Ale bola to malá ranka, nečala som, že sa to takto rozvinie. Prosím, je tam infekcia?

Včera som prišla domov, mama hneď, že ideme na centrálny príjem do nemocnice, že mi to musia strhnúť a vyčistiť. Bohužiaľ, CPO Ružinov, NIKDY VIAC!!! Na registrácii nás chlap poslal sadnúť si pred vyšetrovne 6-7, že nás budú volať, ale keďže je to starší úraz, bude to trvať. Ok veď, sadli sme, nemáme sa kam ponáhľať. Po 3 hodinách čakania, keď zobrali všetkých ľudí, čo prišli po nás, to mama už nevydržala a išla sa sestry opýtať, že či na nás zabudli alebo čo… Sestra zadrela, že toto je chirurgická ambulancia a oni o nás ani nevedia, že tu čakáme, lebo takýto “problém” k nim nepatrí. A kam patríme? Pod zubára? Och…

Tak sme sa išli opýtať potetovaného fagana na registráciu, že prečo nás neevidujú a ten zadrel, že nevie a máme sa len posadiť a “SNÁĎ NÁS RAZ NIEKDE VEZMÚ”… podotýkam, že ja aj mama sme zamestnankyne danej nemocnice, o svinstvách, ktoré sa dejú na oddeleniach raz napíšem knihu (odveci vsuvka, pardón :D, ale kto zažil UNB- vie). Takže protekcia žiadna, pokiaľ sme nižšie postavení ako sú MUDr. ľudia na čele so sestrami (česť výnimkám)…. Keď sa takto správajú k “svojim”, ako sa asi správajú k cudzím? To ja len na margo toho, že ma tu pošlete k lekárovi. Bola som :). Resp. nebola, ale snahu som mala.

Tak teraz neviem, či si s tým telo poradí samo, alebo ísť skúsiť inú nemocnicu, aby sa mi to dobre a pekne zahojilo. Prípadne, kúpim si čokoľvek na to aj v lekárni, len nech to pomôže. Poradí niekto? Ďakujem vopred! :)

Fotka je jedna hneď po úraze a druhá pred návštevou CPO, na šiesty deň od úrazu.

mjanik

tvoj problém sa dal vyriešiť tak,že si si mala odreniny ošetriť vlastným močom.Na toto je to najleší liek.ranu obviazať a za 3-4 dni by bolo po probléme!!!!!!

Monnietra

U všeobecnej ma otočia hneď vo dverách, nakoľko vďaka kovidu aj keby umierate, bez objednania týždeň vopred nezoberú… po sprche to vyzerá ešte horšie. Riadne sa bojím, nakoľko som nič takéto ešte nezažila. Ale skúsim vyšpekulovať niečo s tou chírou, prípadne kožný viem, že by ma zobral… uvidím. Ďakujem za tip toho produktu :)

slobodnemaciatko

Podla mna to nevyzera dobre. Odporucit ti mozem Bionect spray s velmi dobrymi skusenostami na rany, ale toto bude chciet Dr a ATB si myslim. Chod vseobecnej, aj tak ta s tym posle na chiru.