operacia pluc

Príspevok v téme: operacia pluc
candy7

Dobrý den chcem sa poinformovat bola som na operacii vo Vyšných Hagoch mala som nadaor na plucach ten mi zoperovali aj s jedným lalokom keby to bolo zhubne aby sa predišlo horšiemu už som dva týždne doma rana sa pomali hoji ale nemôžem moc rozpravat ani nič take robit som slaba nezastrčim ani zastrčku do zasuvky tažko sa mi zohýna ale najviac ma trapi suchý kašel ktory sa zvečši ked rozpravam alebo sa viacej hýbem čo mám robit aby sa mi polavilo aby kašel sa stišil davam si sirup z cibule a lieky od bolesti mám aj astmu aj bronchoskopiu

Omen

Candy,
odpovedám ti až teraz, keďže som musela pátrať po liekoch, ktoré si nesprávne uviedla.
Na astmu užívaš SPIROMON (nie Sporimon) a k tomu antihistaminikum RUPAFIN, ktoré je určené na liečbu alergickej nádchy a ktorý uvádza ako možný nežiaduci účinok KAŠEĽ, na ktorý sa sťažuješ. Konzultuj to so svojim lekárom, ktorý ti ho predpísal, ak skutočne antihistaminikum potrebuješ, potom ti ho môže zmeniť.

BRONCHOSKOPIU nemáš, to nie je choroba, ale zákrok, ktorý si podstúpila (vyšetrenie dýchacích ciest bronchoskopom).

Čo sa týka ostatných liekov (najmä na bolesť) a suplementov, mala by si to odkonzultovať s lekármi, keďže tam vidím kontraindikácie. Musíš každého lekára informovať o VŠETKÝCH liekoch a doplnkoch stravy, ktoré užívaš, aby vedeli vylúčiť kontraindikácie. Napíš si ich názvy SPRÁVNE na papierik a nos ho v Preukaze poistenca.

candy7

ahoj uživam solmucol ,rupafin .sporimon jsoptin,hydrochlorothazid ,caltrate, condrosulf,vitamin D3,magnezium,pri bolesti striedam aflanil,nurofen rapid ,novalgin teraz ešte sirup z cibule

ivcaP

Musis tomu nechat len cas, vsetko sa napravi, musis si na iste zmeny zvyknut ale neboj, vsetko bude ok. Ak sa kasel bude zhorsovat, treba kontaktovat lekarov.

Omen

Candy,
prekonala si vážnu operáciu pľúc a máš len jeden lalok. Tvoje telo si musí zvyknúť na túto novú situáciu a prispôsobiť sa danému stavu, t.z. jeden lalok musí na dýchanie vyvinúť takú silu, akoby dýchal za dva. K tomu máš diagnostikovanú aj astmu, čo sťažuje prácu prácu dolných dýchacích orgánov.
Musíš sa veľmi šetriť, kým sa z operácie nezotavíš. Ten suchý kašeľ býva obyčajne alergického pôvodu a momentálne námaha (rozprávanie...) to zhoršuje, preto by bolo na mieste odborne skontrolovať spray na astmu a lieky na bolesť, či nie sú kontraindikované alebo si prečítaj príbalové letáčiky, či tam nenájdeš odpoveď na svoj kašeľ. Prípadne uveď tu názvy všetkých liekov, môžem sa ti na to pozrieť. Držím ti palce a prajem skoré a úplné uzdravenie.