Ostat snim alebo odist

Príspevok v téme: Ostat snim alebo odist
Cecilk

Ahojte zeny, chlapy… som mlada baba 28 rokov v sest rocnom vztahu s priatelo (37). Od zaciatku vztahu nas vztah bol dost taky zvlasny co sa tyka pocitov a toho ze ludia nie lahko rozpoznali ze to medzi nami iskri…jasom padla do zalubenosti behom sekundy..
Jeho naklonnost v mojich ociach nebola takou aku by som od partnera ziadala.ale pacil sa mi, pacil sa mi nazormi a to aky je..vedela som ze je ten koho vhcem mat uz javzdy pri sebe! To som este nevedela ze to bude taky “tazky oriesok” . Priklad: prvy valentin- neuznavam tento sviatok no tym ze sme sa poznalib5 mesiacov som to brala ze to bude romanticke a Lyzovacka v Taliansku to atmosferou zdvojnasobovala. Ale …. Prisiel vecer a neprebehla ziadna komunikacia o tom ze “laska krasneho valentina” nie som materialny tym skor mi ide o pocity - citi ze ma partner miluje a lubi a to som uz od zaciatku ocalavala a nedockala som sa tak som chcela kricat ako ho milujem ale nedokazala som. Kedze bol “cerstvo” rozideny brala som to tak ze sa zotavuje… no po roku som sa odhodlala a povedala mu ze ho lubim jeho odpoved? Ze na neho tlacim al chcem odneho pocut tieto slova PO ROKU. Po dvoch rokoch som si zacala uvedomovat ze minto chyba, chyba mi blaznenie chybaju mi dotyky slova” pacis sa paci sa mi tvoje telo vzrusujes ma jednoducho zacinala som pripadat nepritazliva pre neho a rozmyslat preco sme spolu…komunikcia ostavala na bode mrazu.. pritahovalo ma na nom to tajomne spravanie no zaroven som si kladla otazky preco! jeho povaha ze je opak mna (ja rebel on tichy)… pytala som si objatia v posteli … pytala som si bozky… s tymito pocitmi neskor prisli vycitky k nemu ze ma nema rad a ze sa necitim lubena.. slovami “keby som stebou nechcel byt tak som stebou neni” nasa debata vzdy koncila.. 6 rokov vztahu a ja doteraz netusim kedy a ci vobec chce mat somnou deti.. lebo pre neho je tato tema tabu… rozhodla som sa ze uz nevladzem bojovat sama a stale ustupovat.. a ze sa vzdam a odidem spat na Slovensko- zijeme v Anglicku… na slova mojho odchodu mykol plecami a ze ked chcem ist nech idem ze on ma na silu drzat nemoze ked mi nevyhovuje to aky je! Vzdy som mu vravela ze ho milujem ako kona to aky je - ze mi chyba komunikacia… stale mi vrta v hlave ci vyhovorka typu “ja som proste taky a iny nebudem “ je odpovedou na to ze nedokaze bojovat za mna za nas vztah a povedat mi ze ci mi hrabe kde sa stahujem ze ma nepusti ze nechce omna prist.. je to dospely zrely chlap ktoreho mi panbozko zoslal z neba no srdce mam tak slomene ze si nedokazem uz asi predstavit byt po jeho boku a pytat si jeho lasku a naklonnost.. je vek 37 naozaj uz len o tom mat partnerku a brat ju ako samozrejmost? Ked som sa soytala ze preco ma nepoziada o ruku preco sa nevezmeme nemame deti.. odpoved “a kedy ta mam poziadat sak si stale urazena”
Neustale premyslanie co mal este zmenit, zhodnotil ze som stale urazena…
Obcas si myslim ze Je chyba vo mne! :-( som dost vycerpana kazdy vecer placem a boli ma ze odchadzam a jeho gesta naznacuju ze mi este dvere otvara nech idem, on nekomunikuje ani sa nijako nesnazi riesit to co medzi nami je… nevravim ze som bezchybna.. no na moje problemy ktore som snim kedysi zdielala mi odpovie ze co sa trapim aj ked nic nevyriesim.. no chcem oporu len aj ked potliapat po pleci ze vsetko bude dobre! Neskor som vyhladala psychologicku pomoc na vyriesenie mojej osobnosti a ci je naozaj chyba vo mne.. Ja som si oblubila jeho rodinu a aj oni mna.. no vsetci mi varovne naznacili aj jeho rodina ze je aky je.. ze to snim bude tazke.. Kazdym dnom dufam ze ten hore mu da znamenie aby zabojoval za nas.. :-(
Namiesto travenia casu spolu a “tulkania” v posteli sedaval a seda s chlapcami slovodnymi veku (25,27) a pije si snimi v pohodli pivko.
Je azda tak tazke ukazat zene ako velmi ju milujete ?

Poradte co by ste na mojom mieste robili.. prezila som snim krasne obdobie no narusa ho jeho neschopnost komunikovat :-(

Cecilk

V posteli nam to fungovalo .. ale casom ked som videla ze sa tuli ku mne vedela som ze chce sex ze to nebolo len take sponntanne objimanie z lasky. A teraz uz nefunguje posledneho pol roka…nespali sme spolu asi 4mesiace. tu mam kamosky zopar…no neviem si predstavit ze by som tu mala fungovat bez neho . Ja som zila v rakusku a kedze v tom case sme zacinali a on odmietol prist zamnou ze ak mu najdem pracu za take peniaze ake ma teraz tu v UK tak pride. Chcela som snim byt tak som v rakusku vsetko zahodila a prisla za nim. Jeho odpovede su ze ma tu nedrzi ak chcem ist nech idem ked sa mi jeho povaha nepaci. on je dobry chlap len bohuzial musi vela pracovat na tom ako fungovat so zenou ja som to skusala ale uz nevladzem som unavema vraviet co stale chcem :-( a nie som narocna (chcem len lasku) a citim sa ze ho stale do niecoho nutim … ze to nie su roZhodnutia nas dvoch ale len moje a aby bol klud urobi to!
Nie nechava ma utapat v tom ako sa citim .. nespyta sa ma ze ako citim a ked sa spyta preco sa nezaujma tak povie “SAK SI MI NIC NESPOMINALA ZE TI NIECO JE” este aj to si musim pytat aby sa spytal ci ma nieco netrapi..

daniela2

nepripadá mi to ako šťastný a perspektívny vzťah. Tie Tvoje výčitky by uňho časom viedli k rozhodnutiu rozísť sa, alebo utekať z domu, aj preto je teraz toľko s kamarátmi.
Ako si na tom Ty s prácou a s kamarátkami? Máš tam rozvinuté sociálne kontakty aj okrem neho? Ako Vám to funguje v posteli? Záleží mu pritom na tom, ako sa cítiš Ty, alebo ide o rutinu?

Sejla

Cecilk, on uz iny nebude, neosvieti ho, nezmeni sa. Ty mas pravo vediet co k tebe citi a ake ma s tebou plany, tato konverzacia by mala byt v kazdom funkcnom vztahu a ludia ktori su tak uzavreti a citovo nedostupni ako on, nie su vztahovy material. Ak ho naozaj milujes, povedz mu na rovinu ze si potrebujes tieto veci ujasnit, potrebujes vediet ci opetuje tvoje city, ci s tebou planuje buducnost, deti, uz ste spolu dost dlho na to aby na tieto otazky vedel odpovedat. A ak povie ze ta miluje a stratit ta nechce, bude musiet aj do vztahu nieco davat, musi sa naucit prejavit ti lasku a splnit tvoje zakladne emocionalne potreby, je mozne ze bude potrebovat terapiu skor on! Avsak; ak zase len mikne plecami a bude sa snazit odvodit od temy, alebo povie nieco v zmysle "som aky som, o takych veciach nerozpravam, bud zostan alebo nechaj tak", co je viac pravdepodobne, tak si mu ukradnuta.
Aj keby si nebola, bude velmi tazke vas vztah opravit, vas vztah nikdy ani nebol idealny, povedzme si narovinu.
Ak by to bolo na mne, rozisla by som sa s nim co najskor. Si este mlada, ale nie az tak, aby si stracala dalsie roky s niekym takym chladnym, ze by mohol byt aj mrtvy.

Cecilk

Ono kazdu clovek je iny a ine od vztahu ocakavame… jemu staci asi pritomnost zeny, dost flrgmatik ako bolo nejak bude. je navarene upratane je sex…mozno sa najde zena ktorej takyto pasivny chlap sa paci a ja som si zrejme myslela ze to tak nebudem vnimat a ze si budeme rozumiet prave preto “ . v obdobi ked sme prestavali spolu spat ale cez den sme fungovali normalne ako par . Nedokazal riesit nas sexualny problem a najst riesenie dat to opat dokopy. Minuly rok som povedala ze odidem a neodisla som lebo sme sa zmierili a zacali sme hoadat dom, akonahle som prestala hladat dom ja vsetko bolo pasé.. prislo po chvilke dalsie obdobie opat slova o odchode zacal hladat domy, ocakavania ake mam ja - ci sa zhodujeme spolu -ZIADNA DEBATA. Poslal link s domom povedal nech poslem ziadost na obhliadku a hotovo.
rodicia ho vychovali ze na riesenia problemov sa treba vyspat a riesit na druhy den- no na druhy den sa zobudi a tvari sa ze sa nic nestalo. :-( a my sme pokracovali vo vztahu s nevypovedanymi odpovedami. Dovod preco ma presla chut na sex. A uz to trva 3 ci 4 mesiace.

Co sa tyka tej psychologicky (som v poriadku) ?nie som kuku… vysvetlila mi moznosti fungovanka Takehoto vztahu… “navzajom sa ucit svoje potreby aby sme sa citili stastny vo vztahu.. “ bohuzial aj to zlihalo.. on ma pozna velmi dobre , kazdu jednu krivku pohyb slova pozna ma … lebo som sa mu odkryvala. On je uzavrety ! :-( a tym ma straca..

slobodnemaciatko

Co cakas, ked sa pohybuje v takej spolocnosti? Slobodni, stroskotani kamarati, ktorych nikto nechce, alebo si nedokazali udrzat vztah.
Pasivna mrcinka, ktora ti je nanic.
Ked vie, ze je tazka povaha a malokto s nim vydrzi, mal by si vazit, ze ho vobec niekto ma rad.

susi30

ODIST. a mala si už davno. zazila som to iste, ale ja som to vzdala po pol roku. toto nie je partnerský zivot. toto na fungovanie vztahu nestačí. chlap ti musí prejavit lasku, či už slovami , skutkami, objímaním, ale ked z jeho strany necitiš nič, je pasívny, tak takýto vztah je mrtvy. a lepšie to nebude.

ovomaltine

krasne obdobie s tymto clovekom? si neviem dost dobre predstavit. ibaze si bola velmi zamilovana, na debaty mala inych ludi a pod.