Chcem sa spytat Vaszien..! Mam uz 22 ale este som nebola u gynekologa. Ani nemam pocit ze by som mala nejaky problem tam dole. Ale niekde som sa docitala, ze nejake male infekcie a neviem co este zena nemusi ani riadne spozorovat. Ide mi proste o to Ci by som mala ist aj na gynekol. vysetrenie aj tak.
A este - je lepsia gynekologicka ci gynekolog? Strasne sa bojim ze mi niekto cudzi bude pchat prsty a omakavat ma! Poradte mi v tejto oblasti ....prosiiim.
N A V S T E V A G Y N E K O L O G A
Od osemnastich by sa malo chodit na pravidelne prehliadky raz za rok. Uz mas najvyssi cas. Nicoho sa neboj, je to uplne v pohode a normalne. Ja osobne si myslim, ze muzi gynekologovia su lepsi, lebo su citlivejsi. A na blbe pocity, ze ta bude niekto "omakavat" sa vykasli. Pre nich je to total rutina a ide predsa o tvoje zdravie. Su to doktori ako vsetci ostatni.
vazne, na gyndu sa neboj. ja som bola po osemnastke, clovek nikdy nevie a pohoda. mam zenu a ta si robila srandicky, lebo videla aky mam strach z vysetrenia, lebo som bola totalne stiahnuta, ale tak potom pohoda.. oni uz vedia, ake to je a vazne sa nemas coho hanbit. oni su na vsetko zvyknuty. aj ked je to predsa len take intimnejsie vysetrenie, nemas sa coho obavat. prezili to miliony zien, prezijes aj ty. a mozno su muzi citlivejsi, ja som bola aj u zeny aj u chlapov, ked som bola v nemocnici, ale rozdiel som nespozorovala. tak vela stastia!!
neboj nic, vysetrenie samotne trva tak 5-10 min. najskor ta prezrie, ale to len nastrojmi, ziadne prsty a potom ti skontroluje prsia...to je vsetko. trocha to boli ak sa neuvolnis. su aj horsie veci. ja som sice bola iba raz, ale nocne mory z toho nemam:) a radsej chod k zene ako k muzovi...sice sa hovori, ze muzi su lepsi, ale ak si neista, tak si radsej vyber zenu.
este, nehanbi sa- musis si vzdy povedat, ze tam chodia aj zarastene babky a jemu to pride normalne, mlada holka je len bonus :)
Nebol sa zbehnut na gyndu. Ak si hanbliva vezmi si zo sebou suknicku a ked budes v kabinke, kde sa mas vyzliect daj si ju a doktor ta uvidi az na koze. Ja mam tiez doktora a je super, vie ze sa vzdy bojim, tak ma pri tom paradne keci a je dobre
Predpokladam, ze aj k zubarovi chodis, az ked mas pokazene zuby co?
Doktor alebo doktorka je jedno. Zeny su vraj chapavejsie a muzi jemnejsi... (ale fakt zavisi od kazdeho lekara osobitne...)
Strach a hanba musi ist bokom. Je to predsalen lekar a pokial to nie je sused odnaproti s ktorym chodi tvoj manzel na pivo, tak je to OK. Za svoj zivot uz toho videl v ordinacii dost, aby to bral inak ako profesionalne.
Toto je induviduálne.Na prehliadky by sa malo chodiť raz do roka,ale to väčšinou platí pre ženy vyšieho veku.Ja chodím tiež
len raz do roka a to tiež len po antikoncepciu,vyšetrí ma a je pokoj. A či gynekológ alebo gynekologička? No teraz mám gynekológa,tak asi preto k nemu tak málo chodím.... je to dosť blbé ked sa ti tam pozerá cudzí chlap,aj ked oni to berú ako mäsiar mäso