Ahojte, neviem ako ďalej s otcom s ktorým bývame spolu v jednej domácnosti, on ma síce samostatnú obývaciu jednotku, čiže ma vlastnú kuchyňu, kúpeľňu spálňu a aj vchod. Ide o to ze ja s manželom a 2 deťmi sme si prerobili jeho rodičovský dom po smrti mamičky.... Odvtedy v kuse na nás kyda kadiaľ chodí, vymýšľa si totálne nezmysly, všetko prekruca, aký sme k nemu zlý a pod. My mu nič nerobíme len to ze ja sa už nemám po toľkých rokoch s nim ani o com baviť a nemôžem už naňho ani pozerať co všetko na rozprával na nás.... Sém tam popíja, s kým telefonuje len na nás kyda a ohovára.... Do domu sme vrátili aj cez 80 tisíc je komplet prerobený. Je mi ťažko ho teraz predávať keď už aj mame detičky...... Ale ja ho už neznesiem, neznesiem vlastného otca,,,, čo všetko na mňa. Na nás hovorí,.... Peniaze nám dá akurát tak na elektriku vodu a plyn.... Stravuje sa sám, ja mu max vyperiem a ozehlim...... Prečo vlastný otec ma potrebu si vymýšľať a klamať na vlastné dieťa na jej rodinu keď mu nič nerobím? Aj keď sa sním bavím normálne tak aj tak hocikedy počujem KO niekomu vraví na nás samé klamstvá... Ako postupovať ďalej? Psychicky ma to už ničí, chcem aby zomrel aby nám dal svätý pokoj
Ako dalej
Viem, že to je ťažké ale toto by si nemala priať nikomu a už vôbec nie vlastnému otcovi! Treba mu o tom jednoducho povedať!
noo a neskusala si mu to proste narovinu povedat, ze ste ho poculi a ako co to ma znamenat, ze aky ma problem, ze si potrebuje takto vymyslat
Nevyhla dám ho keď telefonuje, bolo to náhodné, šla som do záhrady a on bol za drevenicou a tak to bolo náhodné párkrát už
A skus nepocuvat, ked telefonuje. Nemusime vzdy vediet o vsetkom.
Ahjaj to napisala velmi pekne. Skus si to este raz precitat a porozmyslat o tom. Z tvojej reakcie vlastne nechapem naco tu pises, ked aj tak nechces radu.
Bohuzial toto je vo väcsine rodin. Ludsky mozog vo vyssom veku uz zlyhava. Nevieme aki budeme my na stare kolena, tak to skusme trochu akceptovat aj ked to je tazke.
Na via kce bol pri nás celé sviatky, cele dni a vieš čo povedal svojej sestre do tel? Ze cele Vianoce sedel sám a ze sme ho nezavolali ani na večeru a ja mam s nim ešte niečo riešiť? Nie koniec
ahoj, Tvoj otec má na všetko toto už vek. Keby sa robilo CT alebo MR mozgu, určite by tam mal pozitívny nález. Takže to, čo povie, ber s rezervou, ktovie, aká budeš Ty v jeho veku. Deti uč tomu, aby s ním každý deň strávili pár minút, alebo polhodinu. Keď dostanú nejaký darček, či už hračku alebo oblečenie, alebo jednotku do žiackej, nech mu to utekajú ukázať. Ak chceš kúpiť manželovi niečo, opýtaj sa ho, čo jemu zvykla kupovať Tvoja mama na nejaký sviatok. Pýtaj si od neho radu. Nejakú blbosť, hocičo, nech sa cíti užitočný. Podľa mňa mu vadí nedostatok komunikácie, preto sa tak správa.
Ešte kebyže mu podaruješ nejaké dobré kreslo, napoly lehátko, to by veľmi ocenil a určite by rozprával, akí ste k nemu dobrí. Keď rád číta noviny, kupuj mu. Alebo knihy. O čokoľvek sa zaujíma, podporuj ho v tom.