Zdravie pokožky závisí od rovnováhy kožnej mikroflóry. Ako je na tom tá vaša?

Táto diskusia patrí k článku: Zdravie pokožky závisí od rovnováhy kožnej mikroflóry. Ako je na tom tá vaša?
Zdravie pokožky závisí od rovnováhy kožnej mikroflóry. Ako je na tom tá vaša?

Jeden štvorcový centimeter našej kože môže obsahovať asi milión rôznych mikroorganizmov ako sú baktérie, huby, roztoče či vírusy, no väčšina z nich nebola doteraz preskúmaná. Počuli ste už o tom, že mnohé z týchto mikroorganizmov, udržujú našu pokožku zdravú?

Hani123

tak napríklad na moju pleť je prírodná kozmetika ako zázrak...pri používaní bežnej kozmetiky to boli stále červené fliačky, podráždenie, svrbenie. Ja na to teda nedám dopustiť

Sejla

urcite si na tvar nedavaj ziadnu "prirodnu kozmetiku", esencialne oleje a podobne nezmysly. Cely tento biznis s "cistou" prirodnou kozmetikou nema ziadnu vedecku podporu. Nie vsetko co je synteticke je pre nas zle a nie vsetko prirodne je dobre. Mnoho esencialnych olejov v prirodnej kozmetike su zname alergeny a maju minimalny az ziadny pozitivny ucinok na plet. Mnoho ludi si takto privadza intoleranciu, podrazdenie a rozne alergicke reakcie. Europska unia ma prisne pravidla a skodlive, ci karcinogenne zluceniny sa skratka v kozmetike nemozu nachadzat a cele to strasenie voci syntetickym konzervacnym zlozkam je jeden velky skam.

Najvacsi vplyv na viditelne starnutie ma bezpochyb slnecne ziarenie. Slnko je zodpovedne za 90% viditelnych vrasok, stratu pruznosti, znizenu tvorbu kolagenu, hyperpygmentaciu, a rakovinu koze. Opalovanie je v podstate poskodzovanie koze. Ak chces vyzerat mlado, kup si opalovaci krem na tvar s ochranou SPF minimalne 30. A nos ho kazdodenne, aj v zime. V lete k tomu este pridaj nosenie klobukov.

Na noc vyhladavaj kremy obsahujuce retinol. To je zlozka, ktora ma najviac studii na pozitivne ucinky na plet a viditelne, trvale zlepsenie. Pomaha nie len proti akne, ale aj vraskam a zvacsenym porom, podporuje tvorbu kolagenu. Male mnoztvo retinolu je obstaratelne bez predpisu a napriklad CeraVe ma nocne kremy s retinolom. Treba s nim vsak zacinat postupne a aplikovat ho zo zaciatku iba raz za tyzden. Postupne pocas 2-3 mesiacov mozes zvysovat frekvenciu na 3-5 x do tyzdna. Vysledky sa dostavia minimalne za 6 mesiacov, ale to je najviac co moze nejaky krem dokazat. Ak chces dramatickejsie vysledky za kratku dobu, musela by si ist pod laser alebo skalpel.
Ak mas suchu plet, kyselina hyaluronova je vyborna. Videla som ze v nasich drogeriach a lekarnach predavaju znacky ako CeraVe, Bioderma, La Roche Posay a Eucerin. Medzi nimi najdes kozmetiku pre kazdy typ pleti.

Inge

zdravie našej pokožky určite súvisí aj s tým, čo si na ňu nanášame...ja som sa pred 2 rokmi rozhodla, že budem používať už len čisto prírodnú kozmetiku a myslím si, že moja pleť mi je naozaj vďačná

bianca.pp

mojim problemom je sucha pleť a vrásky. Viete mi na to niečo poradit? Už som skušala všetko možné i nemožné a nič nepomohlo