ako nájsť pomoc

Príspevok v téme: ako nájsť pomoc
sentess

Ahojte,
som mladá študentka, ktorá s ocitla v silných depresiách. Už skoro rok cítim ťažký kameň na hrudi, nezaspím bez liekov na spanie a beriem persen a ešte predpísané psych. lieky (mojou lekárkou). Každý deň je rovnaký - kvôli náročnosti odboru nemôžem chodiť von a medzi ľudí ani teraz, keď sa opatrenia relatívne uvolnili, neviem sa ešte 4 roky osamostatniť a doma mám agresívneho otca, ktorý so mnou neprehovorí pekného slova.

Najhoršie však je, že to nemám vôbec kde ventilovať. Nechcem byť na príťaž, zaťažovať ľudí okolo, spolužiakov. Sami toho majú nad hlavy a nemám veľmi priateľský kolektív a taktiež dnes je skôr taká doba, že ľudia myslia na seba, nechcú počuť cudzie problémy, nie sú tu, kým z toho vyslovene niečo nemajú. .. a hlavne nechcem nikoho ťahať dole, alebo sa stále sťažovať.

Rozmýšľala som preto, že si nájdem psychológa. Ale neviem ísť cez lekárku (je to na dlho, berte to ako fakt, nechcem to urobiť, lebo je to pre mňa riskantné, keďže musím opakovane podávať papier, že som psychicky zdravá, inak by sa môj život rozpadol oveľa viac, ako je..) ale problém je, že bez lekára si psychológov s dnešnými cenami neviem dovoliť (50-70 eur jedna necelohodinová konzultácia, 35 eur odpísanie e-mailu, veď toza posledné roky stúplo trojnásobne...) a okrem toho, asi by mito jednorázovo bolo nanič.

Chcela som sa spýtať preto, či nemáte nejaký nápad, ako dostať pomoc, či zvonku,či zvnútra, ja proste cítim, že sa potrebujem občas vyventilovať, porozprávať, že to nezvládam absolútne.

Ďakujem za každú radu.

Zuzana209

nájdi na internete dobré kresťanské spoločenstvo, potom tam choď a popros o modlitbu, potrebuješ duchovné oslobodenie, ak nájdeš skutočných kresťanov, ktorí milujú Boha - vôbec im nebude vadiť keď im budeš dlho popisovať svoje veci...ak si z BA môžem ti poradiť - napíš mi na zuzatka@atlas.sk...neboj sa Boh ťa oslobodí, potrebuješ len aby ťa niekto sprevádzal..

ahjajjaj

podľa mňa nerozmýšľaj o tom, že by si kamarátky alebo kamarátov ťahala dolu. Každý toho má nad hlavy, čo keby si si radšej Ty vypočula niekoho, a snažila sa ho pochopiť? Možno by si zistila, že ani nie si na tom tak zle.
Okrem toho odporúčam viac pohybu. Či už doma, alebo ísť do prírody, na bicykel, na prechádzku a pod. Môžeš aj s kamarátkou. Raz za čas si predsa aj popri štúdiu vieš urobiť 2-3 hodinky voľna.

Pertush

"nechcem to urobiť, lebo je to pre mňa riskantné, keďže musím opakovane podávať papier, že som psychicky zdravá"

a aky lekar ti pravidelne vystavuje ten papier, ktory musís opakovane podat? vseobecny? btw ten nema kvalifikaciu na to aby posudzoval psychicky stav..

k psychiatrovi vymenny listok netreba, moze odporucit psychoterapiu, tusim 10 sedeni preplati poistovna.

RITA66

Samozrejme ...a hlavne nám ženám často pomôže len vyrozprávať sa. A ak nechceš nikoho zaťažovať...skús aspoň terapeuta. Ak nie napíš mi mám s tým skúsenosti a rada pomôžem. V akúkoľvek hodinu v akýkoľvek deň. Držkaj sa a všetko dobré

DoktorExitus

Mne dosť pomáha šport, nemusia to byť hodiny stačí pár minút vybehnúť von na korčule, bike, alebo si zabehnúť, perfektne sa prečistí hlava, Mne osobne sa tak lepšie učilo na skúšky alebo písali práce.
No a vyrozprávať sa niekomu, to chce mať dobrého priateľa čo nielen vypočuje ale keď treba aj poradí.
Ak budeš chcieť napíš mi email (nofasa1@centrum.sk) teraz mám vcelku čas tak sa môžeš vyrozprávať ak to pomôže :)

reviewbook

I very much agree with this sentence.
When your personal life is gone, remember to notify me, it means you are going to be promoted.
I very much agree with this sentence, life and work, we choose to work because of life, and work makes us neglect life. When you want to get promoted, you have to sacrifice more of your private time to work.
www.reviewbooknet.com
A very interesting website

miki25

Ahoj, skús nájsť nejakého psychológa v malom mestečku. Tam sa často nič neplatí. Sám mám psychologičku a hradí mi to zdravotná poisťovňa v 100% miere. Nič nedoplácam. Prípadne skús ipcko.sk tam by ti mohli pomôcť asi zadarmo. Dá sa tam chatovať alebo napísať e-mail im... Držím palce, aby si sa čo najskôr dostala z toho.

snejty

A pises, ze mas predpisany psych. liek tvojou lekarkou. Takze ked mas uz nieco na predpis, hadam ti moze dat aj odporucanie k psychologovi a bude ti to hradit zdravotna poistovna. Ci?