Hrče na chrbte

Príspevok v téme: Hrče na chrbte
-sim-

Dobrý deň,
Mám 20 rokov a dnes som si našla na chrbte v okoli krížov na pravej aj na ľavej strane hrče asi nejakých 5. Su pohyblivé, nebolia ale tvrdé. Niektoré menšie, iné väčšie. Čítala som aj o lipómoch, no neviem, či to nieje niečo horšie keďže sú tvrde a niesú okom viditeľné, len hmatom. Jednu mám aj na kosti a keď si ju chytím, tak ma tá kosť aj bolí (asi tlakom na nervy). Strašne sa bojím, či to nemôže byť aj liposarkóm alebo niečo iné. K doktorke sa chystám len chcem nejakú radu. Ďakujem

ahjajjaj

ide o zdurené svalstvo, pravdepodobne. Keby si chodila pravidelne každý druhý deň plávať, a pekne znak, aby sa Ti svaly poprehybovali po celej dĺžke chrbtice o 3 týždne by si nemala hrčky. Najprv sú hrčky, potom povrazy, keď sa hrčky spoja. Najprv nebolí, potom bolí iba na intenzívny dotyk, napokon aj bez dotyku. To je celá tá naša usedená ľudská spoločnosť so zničenou chrbticou.
Nájdi si aspoň na youtube cviky na hrudnú a krížovú a krčnú chrbticu a začni cvičiť. Radšej denne dvakrát po 8 minút, ako raz do týždňa celú hodinu. A aj počas dennej činnosti, sa choď trochu popreťahovať, poprechádzať, vystrieť ruky nad hlavu, krúžiť pažami, ohýbať hlavu na boky a krútiť ju pomaly raz na jednu stranu, raz na druhú.