Detsky autizmus a invalidný dôchodok

Príspevok v téme: Detsky autizmus a invalidný dôchodok
Dospelyautista

Dobrý deň,
mám 28 rokov a bol som prediagnostikovaný na vyšetrení so klinickým psychológom z jednoduchej schizofrénie na detský autizmus, píše sa v správe aj že mám pridružené ochorenia bipolárna afektívna porucha a OCD Vlastne invalidný som dostal na bipolárku- ťažkú formu depresie, potom si mysleli že som schizofrenik, čo sa našťastie nepotvrdilo..Chcem sa spýtať, kedže som v zákone nenašiel diagnózu pervazívne vývojove poruchy, ktorá je percentuálne ohodnotená, či mi zoberú invalidný. Nie že by som nechcel pracovať, chcem si urobiť kvetinársky kurz a zamestnať sa. Problémom sú hlboké depresie a silné obsesie, ktorá ma vyradili zo života už po dobu 3 rokoch a teraz by som mal nastupiť na 4 liečenie v priebehu ani nie 3 rokov.Nechcem písať o mojich ťažkých stavoch, skrátka stále sa to zhoršuje u mňa. Mám 50 percentnú invaliditu.
Ako to teda je?
ďakujem

Fevarine

Je schizofrénia a schizoafektívne ochorenie a každý lekár mi to potvrdil že to ochotenie mám.Neverím ti že takto chorým závidíš lebo ty nemáš ani ocd ani tieto dva.Dal by som ti vyskúšať týždeň s týmto ochorením čo týto ľudia nechcel/a by si ani groš tak nevymýšlaj lebo si myslím že píšeš len a len zo závisti a niekom inom lebo si sprostý slovák ktorý závidí ešte aj chorobu.

Dospelyautista

To fevarine
No moj stav pri prediagnostikovani na detsky autizmus posudzoval aj psychiater, citali si vsetky papiere od raneho detstva, nebol som u nejakeho sarlatana. V zivote som nepocul hlasy nemal vidiny, a pod. Viaceri doktori povedali, co sa nepoznaju, ze nie som schizofrenik, no museli mi to napisat kvoli liekom na obsesie, normalne sa dava fevarin ale ten nemozem uz 2 razy som mal maniu z neho plus antipsychotika sa davaju ked su uz obsesie tazkeho charakteru, co je aj moj pripad.Problem bol aj v tom ze kazdy doktor ba kazda liecebna mi davala inu diagnozu.

Fevarine

Nemáš im čo závidieť či chcel by si ich zdravotné problémy.Tabulkovo sa staraj lepšie o seba a tvoj život.Nezáviď.

miki25

No nič rozpíšem ešte lepšie. Teraz berieš na bipolárnu 40% a 10% asi na iné ochorenia. Za 40% by si invalidný nemal. Sám píšeš, že zhoršuje sa to tak by mohli ťa dať do tabuľkovo "horšej skupiny" pre teba by bolo to lepšie a možno mohol by si dostať ešte viac % ako máš. Dnes je to ťažko povedať, keďže posudkové sú bez tvojej prítomnosti, ale keby bola nejaká nespokojnosť tak sa odvolaj a zdôvodni. Hlavne stále sa na niečo sťažuj u svojho psychiatra. Nech to všetko dobre zaprotokoluje.

Ja som tiež invalidný dôchodca so schizofréniou a som pomaly 4. rok zaradený do najhoršej skupiny, aká existuje a mám 75%. U mňa sa nedajú čakať zázraky, aj keď bludy, hlasy nemám žiadne už 3 roky, ale zle fungujem počas dňa.

miki25

Ťažko povedať. Máš 50 percent a môžu znížiť o 10. To by si invalidný nemal. Vzhľadom na to že ideš do nemocnice tak by možno nemuseli nič znížiť

ahjajjaj

invalidný máš nárok aj pri poruchách nálad, poruchách osobnosti a poruchách správania.
Nemali by Ti ho vziať.

Fevarine

Liečba spočíva aj v izolácii od škodlivých patogénov ako sú krčmy toxický ludia nezdravé jedlo,fajčenie.Uprednostnené majú byť prechádzy v prírode pitný režim a dobroprajný ludia.

Fevarine

Nechaj to na posúdenie odborníka lekára.Tiež by si asi nekonzultoval/a nádorové ochorenie mozgu s kvetinárom ale neurológom.Tak ako pri všetkých psychických poruchách aj pri ocd bp schizofrényi,sú symptómy hlboká depresia silné obsesie apatia a iné symptómy.Kedže píšeš že toto ochorenie máš čo je vrodená porucha ktorá by sa mala liečiť.Väčsina ps.porúch sú chronifikované ocd aj bipolárna porucha.