Pravidelná ovulácia na jednej strane

Príspevok v téme: Pravidelná ovulácia na jednej strane
Anivia

Dobrý deň,
od Novembra pociťujem stále bolesť v pravom podbrušku. Od novembra som bola tri krát za gynekológom, výsledky boli v poriadku. Raz som mala bakteriálnu infekciu, bolo to v tom období, ked mi začali bolesti v podbrušku. Dobrala som lieky na predpis, infekcia zmizla ale bolesti v podbrusku ostali, vždy na pravej strane (teda iba pocas ovu). Pri poslednej návšteve gynekológa, mi povedal že ľavý vaječník je aktívnejší, že to vyzerá že som už mala ovu tesne po menzese lenže o týždeň som bola na gastro (aby sa vylúčilo slepé črevo) a pri USG vysetrení sa ukázala ovulácia na pravej strane, akoby dalšia ovu za jedno obdobie. Som z toho sama zmätená. Ďalšia prehliadka u gynekologa ma čaká o pol roka. :( Iné príznaky/bolesti nepociťujem. Ibá tá v podbrušku.
Máte s tým niektorá skúsenosti? Respektíve je to normálne ak mám ovuláciu iba na jednej strane?
Ďakujem za odpovede a pekný deň.

Anivia

Keby že som mala cystu, nebolo by to vidno na vyšetrení pri preventívnej prehliadke u gynekológa? Odoberal mi aj vzorky ale výsledky boli v poriadku. :/

ahjajjaj

ovulácia býva buď na jednej strane, alebo na druhej. Počas menštruačného cyklu môže dôjsť aj k viacerým ovuláciám. Dôkazom tohoto javu sú viacvaječné dvoj-troj a štvorčatá. Dokonca existujú aj dvojčatá s rozličnými otcami, tiež dvojvaječné.
Nemyslím, že by si mala ovuláciu stále iba na jednej strane. Skôr sa domnievam, že tam môžeš mať nejakú hormonálnu cystu, ktorá sa Ti počas cyklu naplní a praskne, a vtedy bolí. Potom je chvíľu pokoj, a proces začne odznova. Deje sa to viacerým ženám. Doporučujem Ti výživové doplnky na predmenštruačný syndróm. Trochu napomôžu hormonálnej rovnováhe.
Čo sa týka toho, na ktorej strane máš častejšie ovuláciu, nezohráva to nejakú roľu. Keď budeš matka, zistíš, že v jednom z prsníku môžeš mať až o 1 dcl viac mlieka ako v druhom. A aj tak je to ok. Párové orgány nie sú rovnaké, líšia sa veľkosťou a mierne aj vzhľadom. Ovuláciu máš na tej strane, kde je skôr k dispozícii zrelé vajíčko.