Vyrážky na tvári

Príspevok v téme: Vyrážky na tvári
Naty00

Ahojte, mam 16 rokov a vyrážky-akné ma trápia už 3 roky, neviem čo s tým. Je to akoby take podkozne akné, nedá sa to ani vytlačiť nič, a je toho veľmi veľa.( samozrejme sem tam aj nejaká pubertiacka vyrážka ale viac mam takých podkoznych).
Mam to po lícach čele a spánkoch. Zo začiatku som to nijak extra neriešila,( samozrejme starostlivosť o pleť som mala, ale nie nejakú špeciálnu). No vôbec sa to nelepsilo skôr horšilo. Začalo ma to veľmi trápiť. Tak som sa tým začala zaoberať viac. Skúšala som rôzne produkty, mam suchu a citlivú pokožku a nie hocičo mi sadne. Nič nepomohlo.
Pila som aj rôzne bylinkové sypane čaje, pleť som si potierala odvarom z harmanceka..
Neviem či to môže byt aj z jedla, stravujem sa tak že sladké si doprajem ale nepreháňam, mastné veľmi malo jem. Napadlo ma či to nemôže byt nejaká alergia na lepok keďže výrobky obsahujúce lepok jem často. Ked som bola pri kožnej( za druhý zdravotný problém) nijak sa nevyjadrila na tu pleť. Dost má to trápi a chcem sa opýtať či niekto s niečim takým nemá skúsenost.
Vopred veľmi ďakujem za odpovede a rady ????

Sejla

Kedze mas suchu a citlivu pokozku, je uplne nevyhnutne aplikovat hydratacny krem a potom pouzivat mineralny slnecny krem. Vyhybaj sa pripravkom, ktore obsahuju esencialne oleje, parfem a alkohol. Nezijem na slovensku, ale pamatam si ze u nas v lekarnach predavaju la roche posay, eucerin a bioderma - obracaj sa na tieto znacky.
V pripravkoch hladaj tieto ingrediencie: niacinamide, salicylic acid, alzelaic acid, sulfur (sira), liquorice extract (sladke drievko), green tea exctract (zeleny caj, niekedy oznacovany ako camellia sinensis), zinc pyrithione, mozes vyskusat aj pripravky s tea tree ale davaj pozor ako nan tvoja plet reaguje - vela ludi dostava alergiu z tea tree.
Ra Roche Posay ma vyborne mineralne slnecne kremy na tvar, su drahsie, ale posledne co chces je upchavat si pory s kremom urcenym na telo. Mineralne kremy nedrazdia citlivu pokozku, su to kremy, ktorych aktivne zlozky su zinc oxide and titanium dioxide.

Emma3

ja som jeden čas brala toto www.joalis.sk a celkom to pomohlo, ale určite by som navštívila aj kožného, aby si to nemala horšie a nemala potom jazvy