Točenie hlavy (?)

Príspevok v téme: Točenie hlavy (?)
dia_na

Ahojte, chcela by som sa s vami podeliť o jeden môj problém a zistiť, či som v tom sama alebo možno niekto z Vás ma rovnaký problém.
Začalo to, keď som mala asi 6 -8 rokov (neviem presne, ktorý rok), išli sme s rodičmi v aute a začala som mať zvláštne pocity, akoby sa mi krútila hlava, rodičia to pripisovali ceste. No tieto pocity sa mi vždy vracali, keď som bola malá, tak sa mi to stávalo len v aute, potom zrazu (napríklad), keď som išla v meste a okolo mňa šlo viac ľudí a videla som, že sa nemám čoho chytiť, dokonca aj v kostole, keď som stála v strede a nič okolo mňa nebolo. Neviem to presne opísať, je to taký zvláštny pocit, naozaj akoby sa mi krútila hlava, ale pritom pociťujem také zovretie v hrudi a zrýchli sa mi dych, musím sa niečoho chytiť alebo si kľaknúť. Dokonca mi tieto stavy prichádzali pri šoférovaní, preto som sa bála šoférovať.
Raz sme sa na to pýtali doktorky, tá nás odbila, že mám piť kávu a dať si magnézium. Magnézium mi trochu pomáhalo, vždy som si ho dala pred šoférovaním a hlava sa mi nekrútila.
Mám už z toho taký pocit, že to mám jednoducho vryté v hlave alebo ja neviem. Dosť ma to obmedzuje, často mám pocit, akoby som bojovala s vlastnou mysľou. Vždy som čakala, že keď budem staršia, určite to prejde. Teraz mám 21 a mám pocit, akoby sa to len zhoršovalo.
Neviem, či by som sa s týmto mala obrátiť na psychológa alebo je to len niečo, čo si moja vlastná myseľ vymyslela a ide to už so mnou a už sa toho nezbavím? Prepáčte za dlhý príspevok a prosím, ak máte niekto nejaké rady alebo čokoľvek, budem Vám vďačná, ďakujem.

joro

Dobrý večer, pred rokom som sem dal príspevok o toceni hlavy, po rôznych vyšetreniach som asi našiel to správne vyšetrenie, ORL robili mi vyšetrenia viackrát, beriem betahistin, a ešte mi stále pusti v hlave.Lekári potvrdili že si nevymýšľal.
Minule som pozeral film s Lady Gaga a Bredly Cooperom, mal tie isté príznaky, tak neviem ci nemám to isté.
Volalo to sa Titinus, mate niekto podobnú skusenost

Zaelot

ahjajjaj: ja uz som bol aj na ct aj mag.rezoznanci a nic nenasli len skoliozu a nejake uzly, momentalne sa liecim u psychiatra a uzivam AD pol roka ale vobec to nepomaha takze cakam teraz este na vysetrenie u otoneurologa tak uvidime ci tam nieco zistia inak uz potom neviem

ahjajjaj

ahoj, točenie hlavy môže mať veľmi veľa príčin. Napr. nízky krvný tlak, nedostatok tekutín, úzkosť, depresia, fóbie, zápal mozgu, skleróza multiplex, poruchy vnútorného ucha, krčná chrbtica. Odporúčam navštíviť neurológa, a dať si spraviť RTG krčnej chrbtice. Tá môže byť zasiahnutá aj v detskom veku, dlhým sedením a nakláňaním sa nad lavicu, alebo všeobecne nad niečo. Ďalšie základné niečo, je niekoľkokrát si dať odmerať krvný tlak. Otoneurológ zisťuje možné poranenie alebo ochorenie vnútorného ucha. K psychológovi by som išla, až keď všetky ostatné príčiny boli vylúčené.

david3832919

hmm nic podobne som nezazil, ale pokojne to moze byt uzkost, alebo panicka porucha, jeden nikdy nevie. ak vseobecna doktorka nepomohla, konzultaciou so psychologom, alebo psychiatrom urcite nic nepokazis

Zaelot

ahoj ja mam podobny problem ako ty poslednych 5 rokov a tiez mi nikto nevie povedat z coho to mam, bojim sa aj chodit von uz ze spadnem alebo co , som objednany na otoneurologiu posledna moznost ak tam nieco zistia lebo potom uz neviem

Stellan

Tiež mávam často zvláštne pocity v hlave od detstva, ktoré ťažko popísať. Najmä keď som vonku, tak taký pocit otupenosti, akoby som poriadne nevnímal čo je okolo mňa. Nie to ale točenie hlavy, že by sa so mnou točilo okolie. A je to dosť nepríjemné, a preto ani moc nechodím vonku.
Skúšal som psychológov, ale nevedeli mi k tomu nič zmysluplné poradiť, iba magnézium, ktoré mi nezaberá alebo že mám ísť k inému doktorovi.
Ale každý sme iný, možno u teba by ste so psychológom prišli na to čo to spúšťa.