Pot a stolica - zápach

Príspevok v téme: Pot a stolica - zápach
Peter30

Dobrý deň,

nedávno som zaregistroval, že zápach môjho potu je silnejší, než bol predtým. Cítil som ho, aj po sprche. Rovnaký zápach registrujem aj pri stolici. Začínam mať obavy, nakoľko som s týmto problém nikdy nemal.
Začínam mať v poslednej aj podozrenie na nesprávne fungovanie štítnej žľazy. Stravujem sa zdravo, diétne a pritom veľmi ani nechudnem, čo som pôvodne chcel.
Ráno som zvykol piť koktail herbalife, no zamenil som to momentálne za kupované ovsené a ryžové kaše, na desiatu zvyknem jesť ovocie alebo mix ovsených vločiek, banánu a jogurtu, obed ryža a mäso (alebo cestoviny, ryba), vypijem 1x kávu a na večeru zvyknem jesť rio mare tuniak s grahamovými active plátkami alebo cottage so šalátom a mrkvou. Sladkosti veľmi nejedávam, iba sem tam, slané niekedy iba cez víkend.
Vie mi niekto poradiť, z čoho môže byť ten zápach, resp. či to niečo neindikuje? Plánujem ísť aj na odber krvi.
Ďakujem.

Peter30

Tak výsledky boli ne/prekvapivé. Neprekázali nič. Som našťastie zdravý. Parametre pre štítnu sú v poriadku. Vraj ten zápach súvisí s niečím, čo pravidelne konzumujem. Čo jeme sa dostáva do krvi a teda kým sa to dostane von, prejde to celým organizmom a aj preto vraj ten pot rovnako zapácha, ako stolica. Na jednej strane ok, ale aj tak mi to príde divné. Jedol som už všetko možné a ten pot mi nikdy nevonial, ako stolica a stolica nikdy nezapáchala v kuse rovnako, ako teraz.
Takže z časti som aj nie som spokojný.

Peter30

ovomaltine:

Čo sa týka stolice, ešte pociťujem ten zápach. V podpaží neviem, používam už častejšie dezodorant doma, aj keď som na home office e nechodím nikam. Mám podozrenie na mliečnu intoleranciu. Jogurty mi nerobia dobre, je mi z nich ťažko. Bol som na testoch a čakám na výsledok, tak som zvedavý. Ekg je zatiaľ v poriadku. A zvyšné sa dozviem zajtra.

ovomaltine

to moze byt podla mna aj zo stresu, alebo si mozno zmenil stravu a telo sa cisti
je ale mozne, ze niektore zlozky v potrave sa neznesu, ako napriklad ovsene vlocky a mlieko. mozno ta kava.
mozno si na nieco intolerantny.
nepreslo ti to uz?

pisticka

Treba si dat spravit odber krvi a spravit kompletny rozbor aj na hormon stitnej zlazy, podla toho budes vediet na com si

keity

To je dobre, ze planujes ist na odber a isto tieto tvoje postrehy povedz aj doktorke, nech ta ked tak posle na nejake vysetrenia.