Dobrý deň, mám 26 rokov a mám osteoporózu.
Mám otázku, že či v Kováčovej v Maríne liečia toto ochorenie u dospelých (že vraj tam liečia aj dospelých, nielen deti). Ďakujem za odpovede.
Kúpele -osteoporóza
Túto otázku musíš položiť kompetentným v ústave Maríne v Kováčovej!
Aha? Ale prečo tam majú iba do 25 rokov? Tomu nerozumiem.
Indikácie sú rozdelené do dvoch vekových skupín u poistencov, ktorí:
1.NEdovŕšili 18. rok veku ("deti")
a
2. dovŕšili 18. rok veku (dospelí), kam spadáš aj ty, ale práve pri skolióze je okrem iného podmienka DO 25 rokov a ty už máš 26!!!
Aha? Ale v Maríne liečia iba deti - na skoliózu? Ak som to správne pochopil. Som s toho trošku zmätený.
Skolióza je nielen detská choroba, trpia ňou aj dospelí jedinci.
Skolióza je len detská choroba?
Choroby onkologické, nervové a pohybového ústrojenstva, kde sú zaradené aj diagnózy M41.00 – M41.99.
Sú to skoliózy idiopatické a inej etiológie so zakrivením 20 stupňov a viac podľa Cobba, doložené popisom rtg snímky, DO 25 rokov veku, sústavne liečené v ortopedickej alebo rehabilitačnej ambulancii, čo ale ty UŽ nepĺňaš.
Osteopóroza je METABOLICKÁ kostná choroba.
Písal som mail pánovy riaditeľovi Marína a ten mi odpísal že by ma tam kľudne zobrali. Mám totiž aj skoliózu.
Aj skoliozu mam takisto. Ake choroby liecia v Marine?
Nie. Špecializovaný liečebný ústav Marína v Kováčovej je síce zameraný aj na dospelých, ale NIE na túto indikáciu.
Liečebný pobyt na osteoporózu majú vo svojej ponuke kúpele Lúčky, Trenčianske Teplice, Piešťany, Dudince.