Problémy s kolenami

Príspevok v téme: Problémy s kolenami
erikakika

Ahojte neviete mi poradiť ako najlepšie spevniť svaly na kolenách ? Mala som ísť aj na operáciu, ale nakoniec nepôjdem. Povedali mi len, že to by mi nepomohlo skôr pohoršilo a že mám spevniť svaly. Mám ich slabé a robí mi to dosť veľké problémy, pretože sa mi aj vzhľadom k slabým svalom podlamujú kolená a vtedy vždy spadne na zem, pretože mňa tá druhá noha neudrží. Niekedy sa mi to stane 1x za pol roka, ale v poslednej dobe je to aj 4x do mesiaca a je to bolestivé. Doktori mi spomínali , že by nebolo zle mať aj osobného trénera, ale to je dosť drahá záležitosť. Mohla by mi aj nejakým spôsobom pomôcť zmena stravy ? Najhoršie asi je, že ja vždy hovorím ortopédovi , že sa mi podlamujú kolená a on mi povedal že nechápe tomu prečo. Chodím pravidelne aj na ortopédiu, neurológiu a rehabilitácie.

MMMA

Pozor, tento príspevok je od používateľa, ktorý často do diskusie vkladá obchodné ponuky.

Ahoj, spevniť svaly iba pohybom, cvičením. S tým by ti mohol poradiť fyzioterapeut, keď máš zdravotné problémy. A či sa týka napríklad bolestí kĺbov tak známym a aj mne pomáha táto bylinná kúra www.ozopa.sk ( bylinkové kombo).

erikakika

Viem, že by mi pomohlo mať osobného trénera , ale poznám v mojom okolí len jedného a on pokiaľ viem berie 20eur/hod čo si myslím, že je dosť veľa a špecializuje sa hlavne na chudnutie a formovanie postavy. Teraz chodím na rehabilitácie, kde mi tiež dali nejaké cviky a uvidím čo bude ďalej. Dokým sa mi nepodlomí v robote takto bude v pohode.

ahjajjaj

potrebuješ trakové palice a chodiť na prechádzky. a inak - nájdi si na youtube.com, cvičením proti bolesti a tam časť, kde sú cviky na kolená. Na youtube je toho ohľadne kolien aj viac. Druhá vec: drepy. precvičujú sa pritom aj svaly okolo kolien. Niekedy nemusíš ísť až celkom do drepu, stačí len naznačiť drep a zdvihnúť sa. Ďalšia možnosť: byť nejaký čas v drepe, prípadne v drepe urobiť pár krokov.

erikakika

Čo sú tie zasklby svalov ? Ja mám od detstva problémy s kolenami. Mám 24 rokov a už obidva kolena po operáciách. Najhoršie je, keď kráčam po rovnom chodníku a vtom spadnem,všetci sa začnú otáčať, smiať, ale na to si človek postupom času zvykne .