Umelé dýchanie

Príspevok v téme: Umelé dýchanie
Steven

Zdravím, mama nám odpadla a náhle a nečakane zomrela na srdcový infarkt, nepomohli jej už ani záchranári... Kým prišli, pokúšali sme sa ju oživovať my, ale operátor na 155-ke nám vôbec nepovedal, že jej máme dať aj umelé dýchanie, vysvetlil iba masáž hrudníka (30 stlačení). My sme boli v šoku (aj stále sme), tak nám to nenapadlo. Prečo nám neporadil, že jej máme dať aj to umelé dýchanie?? Myslíte si že by to pomohlo?

Steven

snejty -tak si preto nám to nepovedal. Len je čudné, že roky zaužívané a (niekedy) účinné postupy sa zrazu zmenia...

snejty

Trochu som si o tom hladala informacie, takze ti skopirujem:

Dlouhá léta se vyučovalo, že nejúčinnější pomocí je dýchání z úst do úst a nepřímá masáž srdce stlačováním hrudníku. Postupem času se měnily poměry těchto činností, a také návody, jak postupovat, pokud jsme na záchranu sami, nebo když naopak máme pomocníka. V poslední době se výrazně zjednodušila doporučení pro podávání první pomoci. Zcela zásadní změna je v tom, že se již doporučuje provádět pouze srdeční masáž a umělé dýchání se až na výjimky zcela vynechává

Zdroj:www.ordinace.cz

Steven

tymra- Umelé dýchanie myslím že jej nedávali, lebo nás poslali preč... Ale skúšali ju oživiť o.i. defibrilátorom, adrenalínom. Záchranári sa snažili, len neviem či nepochybil operátor na 155-ke. Lebo my sme boli v totálnom šoku, skoro sme skolabovali aj my a skúsiť to umelé dýchanie nám nenapadlo, tak nás mal usmerniť.

tymra

je mi to strasne luto ale myslim si, ze ked vam to nepovedali, tak by to asi ani nepomohlo. oni predsa vedia, co treba robit. zachranari jej potom davali aj umele dychanie?