Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ubližovanie v predošlom vzťahu a následky dnes

Príspevok v téme: Ubližovanie v predošlom vzťahu a následky dnes
AnonymClovek

Zdraví. Píšem sem preto lebo sa naozaj potrebujem spýtať, poradiť či už len vyrozprávať sa. Idem rovno k pointe. Moja bývalá mi strašne ubližovala. Neskutočne som sa trápil a nevedel som s tým nič urobiť. Vyžívala sa v tom aj keď ku mne cítila niečo viac. Niekedy sa to dalo zvládať a nehovorím že celý vzťah bol o tom, bolo aj veľa pekných chvíľ no bolo obdobie kedy som bol nešťastný 2 mesiace v kuse. Každý jeden deň som vstával so zlým pocitom a každý večer som zaspaval so smútkom. Bolo to moje najhoršie obdobie v mojom živote a nikdy som takú bolesť necítil. Prvý krát som cítil takú lásku no s jej ubližovaním som nevedel nič urobiť. Nechcem zachádzať do detailov. Ide hlavne o to že ma to hrozne zmenilo a sám na sebe som po tom vzťahu videl že som úplne iný človek. Strašne som sa zmenil a môj pohlad na svet bol od vtedy úplne iný. Nebral som to ako dôležitú vec ale teraz mám vzťah jeden rok kde som šťastný aj všetko. Je to neporovnateľné s tou predchádzajúcou ale niekedy sa zachovam ku nej moc zle. Niekedy keď cítim pri hádke "bolesť" dokážem svojej priateľke povedať veci ktoré by som nikdy ako jej priateľ vysloviť nemal. Niekedy chcem aby sa trápila len pre to aby som sa netrápil ja. Niekedy sa naozaj chovám ako ko*ot a velmi hnusne a moc ma to mrzí... Ja viem že to nieje správne. Deje sa to iba ak máme medzi sebou väčšiu hádku než je tá obyčajná. Naozaj by som to chcel zmeniť lenže ja neviem ako. Nechcem svojej priateľke slovne ubližovať. Čo sa týka fyzického ubližovania tak to by som nikdy ani len nedokázal a nikdy som takú vec ani nespravil ale trápi ma to slovné ubližovanie. Viem že sú to následky toho predošlého vzťahu keď som bol veľmi ranený. Ako keby sa bojím toho zlého pocitu aby som ho nezažil znova. Potrbujem pomoc.

Carie

To ste vy chlapi. Za zlou zenou si idete nohy polamat, spravite pre nu vsetko co jej vidite na ociach, hoci ona si vas nevazi a ublizuje vam. A ked mate dobru tak ste k nej zly a ublizujete jej. Chod k psychologovi, ak sa naozaj chces zmenit tak mozes.

Kris_tina

Presne taketo spravanie som si zazila, taktiez vraj ako nasledok predosleho vztahu. Isla som si oci vyplakat, ked som sa snazila ukazat, ze ja nie som taka a nechcem mu zle, ze ho lubim.. Bohuzial, prislo semtam neodorozumenie, banalna hadka dokopy pre nic, ale uz vedel slovne ublizovat, co by som si ja nikdy nedovolila. Za mna osobne sa takto zachova len obycajny chudak. Bud sa zmen, vaz slova, lebo ani nevies, ako nimi ublizujes, alebo ju nechaj pre niekoho, kto si ju bude vazit a nedovoli si to, co si dovolujes ty.
Psychicky vyrovnany a milujuci muz sa takto nesprava. Zamysli sa nad sebou a ako som pisala, bud sa zmen, alebo ju nechaj. Mas problem sam so sebou, treba ho riesit.

slobodnemaciatko

To nie su nasledky tvojho minuleho vztahu, ale toho, ze nemas gule vybavit si to s clovekom, ktory ti ublizil a tak to prenasas na niekoho, kto ta miluje, ty to vnimas ako slabost a svoju prevahu, povolenie niekomu ublizovat.
Pamataj, to, ze ta niekto miluje, nie je slabost a nedava ti to pravo ho akymkolvek sposobom tyrat a on nie je povinny to znasat, len preto, ze ty si slaboch. Chyt si svoje gule poriadne do ruky a vybav si to so zdrojom, ci uz je to tvoja ex, matka, alebo co ja viem kto/co.