Skolióza ? Dá sa to napraviť ?

Príspevok v téme: Skolióza ? Dá sa to napraviť ?
Hlista12

Dobrý deň, už dlhé roky mam takto vyčnelé ľavé rebro. Teraz som sa rozhodol sním niečo robiť a nejak ho napraviť do originálnej polohy, ak sa to teda vôbec dá.? Ak áno, viete poradiť ako ? Čo mám robiť, aké cviky aby sa mi nejak vrátilo do normálnej polohy ? Blíži sa letná sezóna a pri vode to nevyzerá nijak dobre. Samozrejme viem že sa to nedá do poriadku zo dňa na deň. Napadá ma ležanie bokom na nejakom válci aspoň hodinku denne, pomohlo by to aspoň čiastočne ? Vopred ďakujem za pomoc.

Hlista12

@ahjajjaj ďakujem za odpoveď. Tie cviky na street workout určite zvládnem, kliky sa snažím robievať pravidelne, tie dám na jeden záťah aj 30. S tou preliezkou začnem cvičiť taktiež. Uvidím za ako dlho sa to ľavé rebro vráti ´´do normálu´´. Takže vážne je pravda že za ´´6´´ týždňov dokážem práve týmito cvikmi vrátiť to rebro do správnej polohy aby už nebolo vyčnelé ? A ja som sa už obával že je to nemožné :/ Ďakujem.

ahjajjaj

áno, dá sa to zlepšiť za 6 týždňov. Musíš začať chodiť na street work out. Začni asi doma klikmi a brušákmi. Na úvod 10 klikov, 20 brušákov. Potom zájdeš na street work out, a tam si pozrieš cviky pre začiatočníkov. Pravdepodobne nebudeš vedieť urobiť ani tie, pokiaľ si predtým nešportoval. Takže začni preliezkou, kam vyskočíš a rúčkovaním prejdeš visiac vo vzduchu na druhú stranu. Ak nevládzeš, nevadí, robíš potom predpísané cviky na nohy. Na žrď ak sa nevieš vytiahnuť skús si otočiť ruky a natiahnúť sa tak. Alebo sa skús iba hojdať visiac za ruky, alebo len jednoducho visieť zavesený za ruky a dvíhať vystreté nohy do 90 stupňov, potom zdvihnúť nohy pokrčené v kolenách čo najvyššie.