Odchod od rodičov po strednej

Príspevok v téme: Odchod od rodičov po strednej
rewq

Ahojte,
momentálne som prváčka na gymnáziu a som si istá, že ak budem chcieť žiť "normálne" musím sa osamostatniť. Chcela by som sa teda spýtať, že či tu je niekto, kto to zvládol napr. v 18 alebo po strednej škole. Je vôbec šanca sa uplatniť hneď po gymnázium, pričom chcem pravdepodobne aj študovať na VŠ. Prípadne ak sa Vám to podarilo, akú ste mali brigádu/robotu atď.
Vopred ďakujem za odpovede :)

WonderWoman

S pracou po strednej skole bude asi problem. Skus radsej vs externe aj ked viem ake to je, sama som externe studovala VS ale je dost velky problem si nejaku normalnu pracu (v odbore) popri skole aj zohnat. Nerealne to samozrejme nie je ale pokial ti pojde len o platenie uctov resp podnajmu a ostatnych vydavkov a samozrejme skoly (lebo ani to nie je lacna zalezitost ak nestudujes v CR) tak pracu najdes.

ovomaltine

"uplatnit" po gymnaziu si neviem predstavit, len nejake bezne roboty. tazko je aj tym, co vedia nieco specificke, nieto este bez toho.
ale aj napriek tomu, mala by si sa skusit na nieco zamerat a zlepsovat sa vtom

Svetlanka7

Asi jedine potom externe VŠ, alebo ako už bolo písane niekde preč z domu na intrák a popri tom nejaka brigáda

snejty

fuha, tak to by chcelo asi inu strednu skolu. Taku, kde sa realne nieco naucis a budes to moct vyuzit v praci. VS potom teda externe, aby si mohla pracovat. Pripadne by si mohla skusit aj dual.