Ahoj, chcel by som sa poradiť. Venujem sa dosť extrémne lyžovaniu, lezeniu, biku, a podobne. Už dlhšie ma bolia kĺby prstov.
Často mi ruky teraz dosť vymrzli v horách.
Zaujímavé, že oba kĺby a len prostredník a prstenník na oboch rukách. Ráno to je najhoršie , následne ich rozhybem a už je to v pohode. Mám 26 rokov takže reuma snáď nie. Čo to môže byť a ako to liečiť? Diky :)
Bolesť kĺbov dvoch prstov obe ruky
skus fyzioterapeuta, moze ti pomoct ako spravne rozhybat tie prsty
Pozor, tento príspevok je od používateľa, ktorý často do diskusie vkladá obchodné ponuky.
Ahoj, mne pri bolesti kĺbov pomáha táto bylinná kúra www.ozopa.sk ( pozri bylinkové kombo )
Tiez by ma zaujimalo, co to je. Co takto fyzioterapeut, z jeho reci vyzera, ze to je vazne.
www.masaznaterapia.sk
Ale to tvoje je asi ine, mna tiez boli klb na prsteniku a aj pod klbom.
môžeš mať presilené, alebo aj opotrebované kĺby. Skús voľne dostupné lieky - doplnky výživy pre lepší stav kĺbov ako kolagén, glutazamin, chondroitín.
Peter,
bohužiaľ, podľa toho, čo si napísal, to bude najskôr reuma, konkrétne by sa mohlo jednať o reumatoidnú artritídu.
V lepšom prípade by bolesť mohla signalizovať nedostatok niektorých vitamínov a minerálov. Najčastejšie sa jedná o vitamíny skupiny B a horčík.
Buď si uprav stravu alebo zájdi do lekárne. Ruky si namáhaj čo najmenej, drž ich v teple (rukavice), dopraj im liečivé zábaly...
Ahoj, chcel by som sa poradiť. Venujem sa dosť extrémne lyžovaniu, lezeniu, biku, a podobne. Už dlhšie ma bolia kĺby prstov.
Často mi ruky teraz dosť vymrzli v horách.
Zaujímavé, že oba kĺby a len prostredník a prstenník na oboch rukách. Ráno to je najhoršie , následne ich rozhybem a už je to v pohode. Mám 26 rokov takže reuma snáď nie. Čo to môže byť a ako to liečiť? Diky :)
no mbna tato tema dost zaujima, lebo mam podobny problem.
ked si bol v horach a bola zima, tak vtedy to zacalo? Bolia ta zrovna tie klby, ktore pouzivas pri sporte?
skús akupunktúru malo by to ísť