Podľa mňa je pravda, že exotická dovolenka je pre telo šok, aj keď pozitívny. Dlhý let, časový posun, iné jedlo, baktérie, klíma, to všetko imunitu trochu rozhádže. Veľa ľudí ochorie práve na dovolenke alebo hneď po návrate, lebo telo po strese zrazu „povolí“. Neznamená to ale, že exotika je automaticky zlá. Keď človek spí, pije dosť vody, nepreháňa to so slnkom a nedá si všetko, čo vidí na ulici, dá sa to zvládnuť v pohode. Skôr je problém podcenenie prípravy než samotná destinácia.www.zdravie.sk
Dovolenka v exotike znamená aj nápor na imunitu
preto treba riesit imunitu cely rok, nie len v zime a na jesen, ja davam preventivne wobenzym aj ked je vacsi napor na fyzicku a psychiku, co v tejto korone je asi pre kazdeho poriadne tazke :D
no neviem ci sa toto leto niekam do exotiky dostaneme :/
Bodaj by sme už tento rok mohli ísť na dovolenku aj do exotiky, joooj, hneď by som bola zbalená:-D
Ja mám doma tento najkufre. sk/cestovny-kufor-snowball-4w-m-2/ a so s nim moc spokojná, je z polykarbonátu
Rada by som sa na cestovanie pripravila dopredu. Ake kufre doporucujete? Mala som jeden mensi, ale utrhli sa mu koliecka. :(
Exotické krajiny nás lákajú, pretože sú iné. Inak voňajú, inak chutia, žijú v nich iné zvery, kvitnú tam iné kvety... Dovolenka v takejto destinácii je zvyčajne zárukou dobrého počasia a nevšedných zážitkov. No aby sa naozaj vydarila, je treba myslieť na niekoľko vecí vopred.