Vakcina a plodnost

Príspevok v téme: Vakcina a plodnost
In blossom

Zakladam tuto temu, hoci mi je jasne, ze pravdepodobne ziadnej relevantnej odpovede sa zatial nedockam. Priznavam, je to konspiracia, ale neda mi to pokoj. Teraz stahuju vakcinu od AstraZeneca, vraj boli umrtia a krvne zrazeniny po nej... Ok. Viacere krajiny ju planuju stiahnut. Ale je to jedina vakcina, ktora nie je mRNA. Vsetky ostatne su na principe mRNA ci je to ta od Pfizer alebo Sputnik. Tak mi napada, ci to nie je cielena antikampan, aby sa ludom dostala len a vylucne prave vakcina na baze mRNA.

Napada mi divoka konspiracia, co ak naozaj budu riesit "preludnenie planety" tymto vakcinacnym sposobom? Nie umrtim, ale tym, ze ludia budu mat problemy az nemoznost prirodzene pocat. Chcela by som vediet, ci poznate niekoho, kto uz bol vakcinovany 2x a pocal dieta uz po. Ale to sa nedockam zatial, kedze sa vakcinuje kratko a zatial prevazne starsie (neplodne) rocniky a ludia v kritickej infrastrukture, ktori za terajsej situacie sa asi nepokusaju o dieta.

Chcela by som uprimne odpovede, lebo ja deti raz mat chcem. Tuto vakcinu nechcem a priznavam, aj preto, lebo mam obavy, ci vobec budem moct pocat/donosit dieta a pripadne, ci to nebude mat na neho nejaky vplyv. mRNA vakciny su uplna novinka, neverim im a nechcem ich. Radsej by som klasiku zvolila a to je prave ta od AstraZeneca. Neviem co si mam o tom mysliet, ale viem iste, ze mRNA si nikdy dobrovolne nedam, v terajsom obdobi urcite nie.

darrianna

Čo ti poviem, moja mamka je chorá na tromby a zaočkovali ju astrou, bohužiaľ tieto informácie sa dostali na povrch až po jej očkovaní, no snáď bude dobre. Inak zmýšľať nám ani neostáva, lebo potrebuje ešte druhú várku vakcíny

Almarinos

Tromboembolitické stavy pri Astre
- ja tam zase suvislost vidim . Ale idem na to tak ze koronavirus ked napadne telo, tak mozu nastat prave tieto zrazeniny v krvi. O tom sa uz pisalo. Myslim, ze to doteraz nebolo objasnene preco to vznika. No a teraz tu name vakcinu, ktora pripomina tento virus. Tak zrejme telo reaguje podobne na vakcinu ako na virus.

philips

Ja už mám v sebe dve dávky Pfizer vakcíny. Čo sa týka dlhodobých účinkom mRNA vakcín, tak už len z princípu nestability mRNA nemôžu byť, bunka ju prečíta, vytvorí podľa nej proteín a následne ju odbúra, mRNA nikde neostáva. Vplyv na plodnosť nemá zmysel.
Čo sa týka očkovacích pasov, tak tie sú už teraz bežné. Ak si akýkoľvek štát podmieni vstup na svoje územie očkovaním proti COVIDu, tak nikto s tým nič nespraví. Je záujem štátu chrániť zdravie svojich občanov, nie je to ani nič proti slobode pohybu.
Tromboembolitické stavy pri Astre sa berú vážne, ale zatiaľ nič nenasvedčuje, že by tam bola akákoľvek súvislosť, nie je zatiaľ žiadne zvýšenie počtu týchto príhod u očkovanej populácie oproti neočkovanej.

Almarinos

ja som ten Sputnik a jeho schvalovanie-neschvalovanie pochopil tak, ze oni nemali podklady na to, aby im to mohla schvalit ta Europska liekova agentura. Ale to uz sa zmenilo teraz ju posudzuju. Nemyslim, ze by tam bol nejaky vplyv vychod-zapad a pod.

Almarinos

neverim tomu, ze by to niekomu prikazali.
Sme ale v situacii, ked byt neockovany je riziko ale aj byt ockovany je riziko.
konspiracie - to asi nie.
a tie ockovacie pasy tak nemam slov.
nakoniec co my tu na fore poriesime :).
Odporucam hlavne vitaminy.

ja uz som cital aj take clanky, ze sa budu geneticky modifikovat ludia, aby boli odolnejsi - to uz sa aj stalo. A to bude este horsie nez tieto vakciny.

In blossom

Ano, naozaj aj Sputnik je vektorova vakcina, priznavam, ze tu som si ani nestudovala. No tak dalsi dielik mi znepokojivo zapada, lebo proti Sputniku bola teda dost silna antikampan a teraz aj voci Astre... Silou mocou chcu do ludi tlacit mRNA vakciny...

In blossom

Uprimne, nechcem sa dat ockovat vobec. Ale vzhladom na vyvoj situacie uz prestavam verit na nejaku dobrovolnost. V tom pripade by som zvolila mensie zlo, a to tu vektorovu vakcinu. Ale prioritne sa ockovat vobec nechcem. Ani proti chripke som sa nikdy ockovat nedavala, nevidim dovod ockovat sa proti covidu. Kto ma strach a chce mat pocit istoty, nech sa pokojne ockuje, nech mu to je umoznene, ale vidi sa mi svinstvo nutit do toho aj tych, co vyslovene nechcu. Preto hovorim, uz mi napadaju vselijake konspiracie, ze o to islo uplne cely cas, dostat do ludi za kazdu cenu tu vakcinu. Nejaky dovod to mat bude, lebo nikdy v historii nebola takato pasivne agresivna ockovacia kampan, ako predvazdaju teraz. A vlastne aj otvorene agresivna, ked uz riesia covid pasy ako "priepustku ku slobode". Oni zajvne nemaju sajn, co slovo sloboda vlastne znamena.

fonte

Aky mas dovod sa davat "ockovat"?
Nutia ta?
mRNA sa snazia na trh dostat 20 rokov. A nikdy sa im to nepodarilo, lebo mali velmi zle vysledky pri testoch na zvieratach.
Teraz to testuju na ludoch. Zda sa to nemozne, ale bohuzial zijeme v dobe, akej zijeme. Je to schvalene len podmienecne.
Nasi lekari to dokonca odporucaju. Kto pozna kvalitu naseho zdravotnictva sa necuduje. Treba verit sebe a zistit si fakty.
Vyrobca dava od toho ruky prec, vobec nenesie ziadnu zodpovednost.
Toto musi stacit. Mudry pochopi.
Bohuzial nie kazdy je mudry.
Co sa tyka astra zenecy, na zapade to nikto nechce, vsade to rusia a tu to podavaju ucitelom, ktori ako ovce na porazku idu.
Niektori aj so smiechom.
A su aj dalsie trebars johnson a johnson.
Ti maju za sebou obrovske kauzy s rakovinotvornymi kremami a bohvie cim este.
Budes verit takej firme?
Ziadnu vakcinu si nedavaj. Neexistuje ani jeden dovod preco ano, zato existuje x preco nie.

Almarinos

podla toho, co som ja cital, tak SputnikV je vektorova vakcina rovnako ako Astra Zeneca- DNA virusu je teda obalena v inom viruse nez Covid. Nie su to mRNA vakciny. Teda Sputnik V nie mRNA je ako pises.
Ostatne mRNA vakciny zasa maju iny princip. Viem to, ze ockovacia latka obsahuje mRNA covidu, tento sa transportuje do ludskej bunky a ta "ako sprosta" tuto mRNA nakopiruje. A potom ju imun. system zlikviduje. A to zanecha pamat a uz vie, ze nieco podobne bude nabuduce treba zlikvidovat.

Podla mna na tehotenstvo by to nemalo mat vplyv. Su tam ine neziaduce ucinky.

Vedci skusaju novinku.
Ja som sa zaujimal nad tym, ze by nemuselo byt odveci, keby tie vakciny sme mohli vypit, alebo vdychnut - nejake mrtve fragmenty covidu a to by mohlo vyvolat imunitnu odpoved.