Hrčka

Príspevok v téme: Hrčka
Jaja222222

Dobrý deň,

našla som si hrčku na zadnej strane ramena na kosti. Je tvrdá ako keby to bola kosť a neboli na dotyk je ako keby to bola kosť alebo trčala z kosti alebo také niečo. Už týždeň asi pociťujem bolesť chrbta občasnú a nie je sústavná ktorá vystreľuje občas až do celej ruky. Nie je to niečo neznesiteľne dá sa s tým v pohode fungovať. Len ta hrčka má strašne znepokojuje.

Celú zimu som pracovala na streche a odhadzovania sneh a pred asi týždňom som brala bedňu piva z obrovskej kopy a vtedy mi trhlo z rukou. Hrčku pozorujem asi tri, štyri dni. Nepohybuje sa a je viditeľná ak stojím zhrbená. Keď som vystretá, tak nie je viditeľná. Strašne som sa zľakla.

K lekárovi sa dostanem až o 3-4 týždne.

O aký problém môže ísť máte niekto skúsenosti ?

Ďakujem

Omen

Je to jednoznačný spazmus, ktorý vznikol z akútneho svalového preťaženia a ten sa vyšetruje LEN pohmatom. Treba to čo NAJSKOR riešiť a "hrčku" uvoľniť, lebo ti UŽ spôsobuje bolesť ruky a ramena.
Liečba u lekára: obstrek s Mesocainom,
u fyzioterapeuta: mäkké techniky, suchá ihla, kineziotaping...
Zatiaľ si pomôž tým, že si vyhľadáš nejaké video fyzioterapeuta a požiadaj niekoho, aby ti pomohol s uvoľnením svalu, ak nemáš po ruke zdravotníka, maséra...

Jaja222222

Super tak to si má ukludnila strašne. Ja už som paniku históriu a všetko možné chytala, lebo všade písali že čo to môže byt ak je to tvrdé a k ničomu inému som sa nedopatrala. Ale momentálne tam kde mám tu hrčku na tej ľavej zadnej strane boli má už celé rameno takze dosť pravdepodobne je to presilene. Dúfam v to. Ďakujem krásne. Ak sa to nezmení do tých 3-4 týždňov kým sa dostanem domov tak potom pôjdem k doktorovi ? ešte raz veľká vďaka ?

daniela2

ahoj, ja som tiež mala takú hrčku na ľavom bedre. Zistilo sa, že je to zápal bedrového kĺbu a preťaženie. Ale mňa to aj bolelo. Tú hrčku máš teda od roboty. Stále lepšie ako hrb, alebo brucho od piva. :-)
Ale teraz vážne. Myslím si, že tá hrčka nastala presilením pri práci. Len vtedy by aj bolela. Zišlo by sa však ortopedické vyšetrenie a RTG chrbtice. Na druhej strane je korona, a počas pandémie je asi lepšie sa takýmto miestam vyhýbať. Nemyslím, že by išlo o kosť. Niekedy je schopný aj niektorý sval stuhnúť a stvrdnúť, že to pripomína kosť. A pritom ani bolieť nemusí. Odporúčam si tú hrčku natierať konskou masťou a k lekárovi ísť iba keby sa hrčka zväčšila, alebo bolela. Na chrbticu však začni jemne cvičiť. Pozri si videá: cvičením proti bolesti. Sú to ľahké cviky pre seniorov, ale sú veľmi užitočné pre zdravie chrbtice aj pre mladšie vekové kategórie.

Najčítanejšie články