problémy v práci

Príspevok v téme: problémy v práci
anette

Ahoj
chcela by som sa opýtať čo si myslíte o mojom probléme. Začala som od októbra 2020 pracovať v jednej firme. Mala som sa zaoberať účtovníctvom aj keď som študovala niečo úplne iné s tým že povedali že nevadí ak som v živote nevidela podvojné účtovníctvo pretože ma to zaučia. Nejaké zaučenie síce prebehlo ale kedže bol lockdown tak v podstate som bola zaučovaná približne 2 a pol mesiaca. Účtovníčka ,ktorá tam pracovala (momentálne je na PN) mi povedala že daňové priznanie firmy robí auditorka ale zrazu sa dozvedám že by som ho mala robiť sama s tým že ak sa nadomnou auditorka zľutuje tak mi pomôže s vypĺňaním. Okrem toho je v práci ešte 1 dievča ktoré malo síce na starosti podvojné účtovníctvo ale ona nikdy nerobila daňové priznanie firmy a vlastne ohľadne vecí auditu mi skoro vôbec nepomáha aj keď robí vo firme už 9 rokov . Ide o to že toto daňové priznanie firmy mám robiť po ani nie 2 a pol mesiaci zaúčania. S auditorkou komunikujem ale začínam sa obávať že či je možné to stihnúť do 31.3.2021 kedže som to predtým nikdy nerobila a momentálne mi len hovorí čo mám opraviť . Mám aj doučovanie podvojného účtovníctva ale naozaj si nie som istá či je možné to dať kedže som naozaj začiatočníčka. Myslíte si že by som mala ešte skúsiť zostať v práci alebo čím skôr ísť preč kedže obávam sa že ak by som aj chcela dať výpoveď tak tam budem musieť zostať do konca marca 2021. Nezdá sa mi celkom v pohode že to všetko mám robiť ako začiatočníčka :(

anette

ahoj, tak napíšem aktualizáciu k mojej situácii. Zatiaľ som stále v tej práci ale stále mám a potrebujem doučovanie. Ide o to že bez toho by som to asi nedala. Ja som síce napísala že ma zaúčali 2 a pol mesiaca ale to bolo tak že asi tak 2 dni v týždni čiže nebolo to každý deň. Ešte stále mám trochu chaos v tom čo je MD a DAL ale daňové priznanie a audit mám za sebou. To zaúčanie ani za veľa nestálo , jediné čo mi vedeli hovoriť bolo že ako sa na to nehodím a ako môžem firmu dostať do nepríjemností ale hlavne že potom na doučovaní som sa dozvedela že to skôr oni si neplnili povinnosti a niektoré veci mi dokonca povedali zle. Zatiaľ som tam teda 7. mesiac a som zvedavá čo bude dalej.

snejty

Cas na ,,zaucenie,, je az nadstandardny. Zvysok je uz len na Tebe.
Podla mna si musis ujasnit, ci sa chces tejto sfere venovat aj v buducnosti, ci ta to bavi. Ak nie, odpoved je jasna. Ak ano, tak musis na sebe zamakat. Optimisticke je, ze auditorka ti radi. Kopec ludi nema ani to. Ak to vsak nedavas, dohodni si meeting so sefom. Povies mu, co ti vysvetlilo pri zaucani, co si sa naucila sama a ze mas obavy ci to zvladnes. Mozno ti niekoho priradi na pomoc.