Bolesť pri rebrách na pravej strane

Príspevok v téme: Bolesť pri rebrách na pravej strane
Eddie123

Pekný deň prajem. Chcela by som sa opýtať, či nemáte niekto podobný problém ako ja. Mám 27 rokov a nemám žiadne vážne zdravotné problémy. V decembri 2020 som bola pozitívne testovaná na covid, poležala som si s ním cca 2 týždne, chytila som zápal pľúc, ale všetko som zvládla bez nemocnice. Na Silvestra som ležala na posteli a po polnoci som sa išla pozrieť von oknom, vtedy ma začalo bolieť pri rebrách na pravej strane z prednej strany až smerom k chrbtu. Celý ten bočný obluk alebo ako to nazvať ma bolel. Nemohla som sa ani hýbať. Doktor mi predpísal Aflamil na zápal, trošku to pomohlo, ale stále mám mierne bolesti, hlavne pri poslednom rebre pri bruchu. Navyše som mala asi 3 týždne intenzívne hnačky, posledné dni aj s krvou. Brali mi 2x krv, robili mi rtg hrudníka a pľúc, tam našli len ten zápal pľúc, ktorý už ale odznieval. Robili mi aj sono brucha a všetko je v poriadku. Mám pred sebou ešte kolonoskopiu. Chcem sa ale opýtať, či nemáte niekto podobnú skúsenosť. Môže to mať niečo spoločné s črevami ? Chcem ísť ešte na gynekológiu pre istotu. Budú to už 2 mesiace, čo ma to bolí a zatiaľ mi nič nezistili. Chodila som aj cvičiť do fitka, mám silové tréningy, odkedy mi zistili covid, tak som necvičila, ale rada by som sa k tomu vrátila, len s tými bolesťami to nebude možné tak skoro. V podstate som v pokojnom režime, lebo aj obchod nám zavreli. Po covide sa stále ešte zadychavam pri chôdzi.
Verím, že mi aspoň trošku poradíte :-) Ďakujem

Eddie123

Tak dnes vyšetrenie u gynekológa. Výsledok, 3cm cysta na ľavej strane, tiež pravdepodobne spôsobená covidom. Naplnená tekutinou a teda mala by aj sama prasknúť. Najbližšie už mám konzultáciu na kolono, tak mi držte palce :-)
Dnes ma inak zas začalo preháňať po 2 týždňoch :-(

Sanigos

Tiež ma napadol žlčník ale aj po covide to môže byť. Radšej nech všetko vyšetria, nakoniec to môže byť len nejaká maličkosť

Eddie123

hellkazuza 18.3. mám konzultáciu u gastroenterológa a následne mi dajú termín na kolonoskopiu. Od objednania mesiac vlastne budem čakať na vyšetrenie, čo je momentálne asi aj najskoršie ako sa dá, lebo aj obvodný chodil osobne za jednou lekárkou sa aj poradiť aj ma chcel čo najskôr objednať, ale nepodarilo sa mu, nevedel sa dovolať ani zastihnúť nikoho v ambulancii. Hnačky už našťastie nemám, po všetkom možnom mi nakoniec Smecta pomohla, len som jej asi viac vypila ako som mala, lebo ma trošku upchalo, ale jem Psyllium. Len akurát keď som minule bola trošku nafúknutá, tak ma bolelo brucho len na pravej strane, pravdepodobne črevo. Takže s tou pravou stranou asi niečo bude.

hellkazuza

podla mna su to dozvuky po tej korone ale jednoznacne treba ist este aj na ostatne vysetrenie. kolonoskopiu mas mat kedy? dufam, ze cim skor, lebo tam by mohli prist na to, preco mas hnacky a take bolesti.

Eddie123

Tak oni mi vyšetrovali brušné orgány okrem čreva zatiaľ a všetko bolo v poriadku. Aj krv mi brali čisto len na brušnú dutinu a sono brušnej dutiny a všetko bolo v poriadku. A pri žlčniku by som mala asi iné bolesti z toho, čo mi hovorili. Mňa to nebolí stále, len keď sa nejak hýbem, viac namáham alebo keď si to stláčam. Akurát že mne to zo začiatku prišlo úplne ako bolesť rebier, lebo ma boleli spodné rebrá na celom pravom boku a pri prudšom pohybe mi vyrážalo dych. A bolesti pociťujem aj na pravom boku, ako sú rebrá. Spravil sa mi tam akurát na boku lipom, čo je tukový nádor a nemalo by to byť nebezpečné. Môže byť, že som sa na silvestra prudšie otočila a odvtedy to proste bolí ? Nejaký nerv alebo niečo ?

Eddie123

Ešte by som chcela dodať, že najprv mi začali tie bolesti pri rebrách a asi o 2,5 týždňa mi začali hnačky, ktoré trvali cca 3 týždne. Brali mi aj vzorku stolice a všetko v poriadku. A ešte mám problém dvihnúť pravú nohu, lebo sa zapoja svaly na bruchu a už sú tie bolesti pri rebrách väčšie.