Krvne, pečeňové testy.

Príspevok v téme: Krvne, pečeňové testy.
Randy-07

Dobrý deň. Mám 28rokov, poslednu dobu som nadmerne pil a minuly týždeň mi robili krvné testy kde zistili že pečeňové testy(a aj niektoré iné) mám zvýšené. Som z toho dosť nervózny keďže neviem ako veľmi je to zle a či sa mam obávať.
Moje hodnoty:
AST: 0,81
GGT: 1,09
ALT: 1,25.
Tiež TSH mám 5,9 čo je číslo ktoré nejako suvisi somatitnou žľazou??

Dakujem za každú odbornú odpoved.

Svetla777

treba prestat pit alkohol, to bude pre teba jedine riesenie, pecen je organ, ktory sa regeneruje sam, len netreba pit alkohol

Randy-07

Trochu som obmedzil pitie, resp. dávam si prestávky. Ale mám pocit ako by som mal dosť zväčšenú pečeň. Beriem aj pestrec ale nezdá sa mi žeby až tak pomáhal.

Bojím sa či Nemôžem mat cirhozu pečene? ?

ModraObloha

TSH - je thyroid stimulating hormone, vylučuje ho hypofiza na popud hypotalamu , neni to hormon štítnej žlazy, je to hormon ktorý dáva signál aby štitna tvorila hormony , rozsah je myslim 0,5 do 5 ?? fakt som si není istý... Hormony štitnej su T4, T3 , pečenové testy maš uplne v pohode, prestan slopať a bude to ok, ked je niečo vážne s pečenou tak tieto markery su daleko vyššie

veronkasiskova

Dobrý deň,
mierne zvýšenie Vašich výsledkov môže byť aj z alkoholu, ale môže to byť taktiež príznak znečistenia tela, pečene, čo sa môže prejaviť aj takouto formou. Človek sa rokmi znečisťuje nevhodnou stravou, liekmi, stresom.. čo vedie k tvorbe usadenín v tele, toxínov, ktoré vyvolávajú rôzne zdravotné problémy.
Ak máte záujem dozvedieť sa viac, napíšte, vieme sa spojiť na fb / telefonicky, kde Vám o tom poviem viac. :)

philips

Ahoj, tvoje výsledky sú OK, mierne zvýšenie pečeňových parametrov je spôsobené tvojim nadmerným pitím, prestaň piť a bude to v poriadku. TSH je veľmi mierne zvýšené, čo je ale zanedbateľné.