Zvláštne príznaky a bolesti hlavy

Príspevok v téme: Zvláštne príznaky a bolesti hlavy
Thyrande

Ahojte, mám 32 rokov (mám sedavú prácu pri PC) a pokúsim sa opísať svoj problém a budem rád, ak sa vyjadríte niekto taký, čo zažil alebo zažíva niečo podobné. Mám problém so sústavným napätím v hlave, je to taká tenzia, akokeby mám na hlave dáku tesnú masku. Okrem toho v nej cítim mravčenie,chlad a niekedy zároveň aj pálenie. To pálenie je niečo podobné ako keď vás páli záha, ale cítite to v hlave. Tieto pocity sa vyskytujú v celej tvári, niekedy také návaly mám do líc, akokeby sa niečim naplnali alebo tak tuhli..ďalej, mravčenie v brade, takisto aj v blízkosti úst, resp. niekedy keď rozprávam, tak okolo úst cítim akokeby také jemné tŕpnutie a tak nepríjemne sa mi rozpráva a tieto pocity mravčenia mám často aj v rukách. Okrem tenznej bolesti hlavy, mávam niekedy aj veľmi ostrú bolesť v pravej hornej časti hlavy. Takisto pociťujem divné pocity v zuboch / sánke, akokeby mi ju zvieralo do seba a zároveň vtedy často cítim aj tlak a zvieranie v oblasti spánkov a v tom momente mám pocit, akokeby mi niekto vybral z hlavy mozog, lebo zle sa mi rozmýšla, tvoria myšlienky a rozpráva. K tomuto všetkému sa ešte pridáva otravné hučanie a šumenie v ušiach, je to uplne prvá vec čo ráno ,,počujem", je to veľmi nepríjemné. Okrem toho ešte na zadnej strane hlavy cítim také zvláštne pocity. Prirovnal by som to k tomu akokeby vám niekto nalepil malé časti lepiacej pásky na kožu a začal ich odliepať a to niekedy cítim na viacerých miestach. Ešte som chcel spomenúť, že takisto mávam aj zimomriavky po tele, prímárne ruky a stehná, čiže príde do nich taký nával ,,zimy" a postavia sa mi chlpky a mám husiu kožu. Toľko teda k anamnéze a teraz k tomu čo zatiaľ reálne zistli, kedže toto už riešim veľmi veľmi dlho. Pred pár rokmi som bral antidepresíva (už som bez nich asi treti rok teraz), bola mi zistená úzkostno-depresívna porucha (nie som si úplne istý, či to už prešlo, ale určite mi je lepšie v tejto veci ako vtedy keď mi ju zistili). Minul rok v lete 2020 mi zistili, že mám neurogennu tetániu (nemám tetanické záchvaty, iba príznaky čo som opísal vyššie), začal som brat teda magnézium od toho dňa až doteraz aj s rôznymi pridávnymi prírodnymi prípravkami. Magnézium už beriem teda polroka, myslel som si a dúfal, že tetánia bola hlavná príčina a teda, že magnézium tieto divné príznaky trocha odstráni, ale vôbec, niekedy je to dokonca horšie. Okrem tohto mám ešte herniu 3 diskov (nesprávne povedané vysunuté platničky) v driekovej časti (L3/4, L4/5, L5/S1), nemyslím si, že ale toto nejako vpláva na to, čo všetko som opísal vyššie. Bol som 2 krát na CT a aj MR hlavy a nezistli absolútne nič, všetko je v poriadku. Napadlo mi už len teda, žeby za to mohla krčná chrbtica, inak už neviem ďalej ktorým smerom sa pohnúť. Mám pocit, že všetko čo robím proti týmto stavom nemá absolutne žiadny zmysel. Budem rád za akékoľvek komentáre od vás, ďakujem :)

hellkazuza

aj mna hned napadla krcna chrbtica. ked mas sedavu pravu, mal by si zaroven aj cvicit aspon par krat do tyzdna a uvidis, ze sa ti polepsi a nebudes mat taketo problemy

Thyrande

Ahoj Majka :) môžem sa opýtať, ktoré z tých problémov čo mám ja, si mala aj ty? a aké cviky na krk ti pomohli? vieš mi poslat nejaky link na youtube napr? skúšal som už aj rozne cviky na krk, ale zatial mi nič nepomohlo. Ďakujem.

Majka 15

Ak máš sedavú prácu, tak to môže byť bolesť hlavy spôsobená problémami s krčnou chrbticou. Ja som mala niečo podobné, precvičila som si krk a prešlo ma to.