Práca vs. Štúdium

Príspevok v téme: Práca vs. Štúdium
neskusena

Ahojte, chcem vás poprosiť o názor a radu. Študovala som na gymnáziu, teraz horko-ťažko dokončujem bakalára v jednom pedagogickom odbore. Keď nastal čas vybrať si VŠ vôbec som nemala prehľad, skúsenosti len z takých brigád ako je dokladanie tovaru, pokladňa (čo bola pre mňa hrôza). Aj štúdium na VŠ bolo trápenie, lebo ma vôbec nezaujímal obsah. Išla som tam kvôli rodičom a myslela som si, že to nejako zvládnem a potom uvidím. Teraz stojím na križovatke, kam ďalej. Myslela som, že si nájdem hocijakú prácu a neskôr zistím, ku ktorej oblasti mám blízko. Osobnostne som silný introvert, nie som leader. Viem sa veľmi vystresovať, nemám ani vedomosti, či skúsenosti. Nemám vodičák ani jazyky mi nejdú. Viem, že je to slabé, nemám v rukách v podstate nič. Som skôr taký slúžiaci typ, nemám ambície závratnej kariéry, len by som sa chcela v živote nájsť. Teraz pri vstupe do samostatnosti som pocítila, že je dôležité ak mladý človek na sebe pracuje od mladučka. Ale ja som bola dosť pohodlná, proste som to prespala. Ani v kariérnej poradni mi nevedeli konkrétnejšie poradiť. Myslíte že je lepšie nechať školu a prebíjať sa najskôr ako napr. upratovač a pod. (nemyslite si, že si takých ľudí nevážim) a postupne zistiť, pre akú oblasť mi bije srdce a doštudovať si to, alebo teraz nasilu niečo vyštudovať? Viem, že zvlášť teraz je ťažké nájsť si prácu. Ako ste to mali s kariérou a štúdiom vy? Ďakujem za váš čas a rady.

neskusena

fmfiain1234, snejty: ďakujem za reakciu, skúsim si niečo blízke môjmu odboru pohľadať a doštudovať a možno sa aj práca nájde u nás :)

fmfiain1234

Dobrý deň neskusena,
ja mám jedného kamaráta a ten sa zamestnal na tej strednej skole, kde aj vyštudoval. A zamestnal sa hneď ako ho priali na VS na odbor: Učiteľstvo matematiky a informatiky na bakalársky stupeň. Pracoval tam jeden deň týždenne a niečo si zarobil. Učil tam matematiku a informatiku.
Preto ti odporúčam si preveriť, či by ťa nevzali na tvoju strednú školu.

snejty

Dostudovat. S bakalarom by ta za upratovacku nevzali, lebo si prestudovana a na psychicky pracujuce pozicie by ta zase nevzali z dovodu, ze si nedostatocne vzdelana. Vela moznosti na vyber nemas. Este aj v tejto covid dobe sa pracovne ponuky len tak neobjavuju. Vyuzi teda, ze ti rodicia platia skolu a studuj. O dva roky uvidis. A uc sa cudzie jazyky.